TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Žiniasklaida: atsistatydina Vokietijos gynybos ministrė Christine Lambrecht

Vokietijos gynybos ministrė Christine Lambrecht planuoja atsistatydinti, penktadienį pranešė dienraštis „Bild“, o tai gali padidinti kanclerio Olafo Scholzo problemas, nes jis atsargiai siekia padidinti karinę paramą Ukrainai, rašo „Reuters“.
Christine Lambrecht 
Christine Lambrecht  / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Vokietija Gynyba

O.Scholzo socialdemokratų partijos SPD narė Ch.Lambrecht nusprendė atsistatydinti, tačiau tikslus jos pasitraukimo laikas dar nėra aiškus, laikraštis citavo su šiuo klausimu susipažinusius asmenis.

Gynybos ministerijos atstovas spaudai šį pranešimą pavadino „gandais, kurių nekomentuojame“. Vyriausybės atstovas spaudai taip pat nenorėjo nieko komentuoti.

Ši žinia pasirodė tuo metu, kai O.Scholzui daromas spaudimas patvirtinti didesnę tarptautinę karinę paramą Kyjivui, kuri padėtų jam atstumti Rusijos pajėgas iš Ukrainos.

Ch.Lambrecht buvo kaltinama, kad nesugebėjo greitai atkurti Bundesvero (Vokietijos ginkluotųjų pajėgų) būklės, nors po Rusijos įsiveržimo į Ukrainą tam tikslui buvo susitarta dėl 100 mlrd. eurų specialaus fondo.

Ilgai besitęsiančios diskusijos dėl Vokietijos gynybos pajėgumų būklės suintensyvėjo praėjusį mėnesį, kai per neseniai vykusias karines pratybas buvo išvesti iš rikiuotės keli pėstininkų tankai „Puma“.

Ch.Lambrecht tuomet sakė, kad Vokietija daugiau šių tankų nepirks, kol nebus įrodytas jų patikimumas.

Neseniai žiniasklaida ir opozicijos atstovai kritikavo ją už tai, kad ji Naujųjų metų dieną socialinėje žiniasklaidoje paskelbė vaizdo įrašą, kuriame dėkojo kariams ir moterims, tačiau sunkiai girdėjosi fone sklindant petardų triukšmui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius