Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Netikėtas Basharo al Assado pareiškimas: Sirijoje įvyks rinkimai

Sirijos prezidentas Basharas al Assadas pirmadienį paskelbė, kad šalies parlamento rinkimai vyks balandžio 13 dieną, pranešė valstybinė naujienų agentūra SANA – tuojau po to, kai Vašingtonas ir Maskva informavo apie susitarimą nuo šeštadienio nutraukti kovos veiksmus Sirijoje.
Sirijos diktatorius Basharas Al-Assadas.
Sirijos diktatorius Basharas Al-Assadas. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

B.al Assadas paskelbė įsaką, kuriame taip pat nurodoma, kaip vietos parlamente bus paskirstomos kiekvienai Sirijos provincijai.

Pastarąjį kartą parlamento rinkimai šioje šalyje vyko 2012-ųjų gegužę. Tie rinkimai buvo pirmieji, kai savo kandidatus galėjo kelti įvairios politinės partijos, o ne vien valdančioji „Baath“. Vis dėlto iš 250 parlamento narių, išrinktų ketverių metų kadencijai, dauguma buvo „Baath“ nariai.

Tuo metu B.al Assadas vadovauti vyriausybei paskyrė žemės ūkio ministrą Riadą Hijabą. Vėliau R.Hijabas perėjo į sukilėlių pusę ir dabar iš Saudo Arabijos sostinės Rijado vadovauja pagrindiniam opozicijos frakcijų susivienijimui.

Jau daugiau negu 260 tūkst. žmonių žuvo nuo konflikto Sirijoje pradžios 2011 metų kovą, o dar milijonai kitų buvo priversti palikti savo namus.

Lapkritį Vienoje vykusiame susitikime galingosios šalys susitarė dėl ambicingo, bet vis dar stringančio plano, kuriame numatoma, kad Sirijos vyriausybė ir opozicija šešis mėnesius ves derybas, o per 18 mėnesių turėtų būti priimta nauja konstitucija ir surengti laisvi rinkimai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius