Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Netikrą pavojų paskelbęs Havajų pareigūnas manė, kad raketinė ataka tikrai vyksta

Havajų pareigūnas, kuris anksčiau šį mėnesį per klaidą išsiuntinėjo gyventojams perspėjimą apie atskriejančią balistinę raketą, manė, kad ataka tikrai vyksta, antradienį pranešė JAV Federalinė komunikacijų komisija (FCC).
Šiaurės Korėjos raketa „Hwasong-15“
Šiaurės Korėjos raketa „Hwasong-15“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

FCC nurodė, kad Havajuose buvo bandomi perspėjimo apie pavojus pajėgumai ir tas darbuotojas pratybas palaikė tikru perspėjimu apie raketinę ataką. Jis sureagavo be savo viršininko žinios išsiuntinėdamas pavojaus pranešimą.

Minimo darbuotojo vardas neskelbiamas. Jis ir toliau dirba Havajų nepaprastųjų situacijų valdymo agentūroje, bet buvo perkeltas į kitas pareigas ir nebegali prieiti prie išankstinio perspėjimo sistemos.

Salynas Ramiajame vandenyne buvo smarkiai įbaugintas tariamos Šiaurės Korėjos atakos, kai vietos gyventojų ir turistų telefonuose sausio 13 d. apie 8 val. ryte vietos laiku pasirodė įspėjimo pranešimas. Perspėjimą taip pat paskelbė televizijos ir radijo stotys.

Išankstinio perspėjimo sistemos valdytojai vėliau patvirtino kad buvo „paspaustas ne tas mygtukas“. Tačiau prireikė 38 minučių, kad būtų paskelbtas pataisytas pranešimas ir atšauktas netikras pavojus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius