Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Netoli Teherano karinio komplekso naktį nugriaudėjo sprogimas

Teheraną praeitą naktį sudrebino kelių pramoninių dujų cisternų sprogimas viename kariniame komplekse, kuris prieš penkerius metus buvo atsidūręs JT branduolinės veiklos kontrolierės dėmesio centre, penktadienį pranešė Irano gynybos ministerija.
Netoli Teherano karinio komplekso naktį nugriaudėjo sprogimas
Netoli Teherano karinio komplekso naktį nugriaudėjo sprogimas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Cisternos susprogo apytiksliai vidurnaktį, o „keli socialinės žiniasklaidos vartotojai pranešė matę oranžinę pašvaistę“ Irano sostinės rytuose, informavo naujienų agentūra „Fars“.

Per valstybinę televiziją parodytoje mėgėjiškame vaizdo įraše matyti vidury nakties nufilmuotas tolumoje plykstelėjęs didžiulis oranžinis ugnies kamuolys.

Įraše, kaip teigiama, taip pat matyti sprogimo pasekmės dieną: ugnies apgadintos mažiausiai dvi didelės cilindrinės talpyklos ir išdegęs netoliese esantis laukas.

„Atviroje Parčino zonoje sprogo dujų cisterna. Ačiū Dievui, aukų nebuvo“, – sakė Gynybos ministerijos atstovas brigados generolas Davoudas Abdi.

„Incidentas įvyko Teherano pietryčiuose dėl dujų nuotėkio iš cisternų, įvykusio Parčino atviroje zonoje ir sukėlusio sprogimą“, - pridūrė jis.

Ugniagesiai suvaldė liepsnas, o incidento priežastis šiuo metu mėginama nustatyti, valstybinei televizijai sakė D. Abdi.

Parčinas yra vietovė, kur, kaip įtariama, buvo vykdomi bandomieji sprogdinimai, galimai susiję su šiitiškos respublikos numanoma atominių ginklų programa. Šiitiška respublika tokius įtarimus atmeta.

Tą zoną 2015 metais norėjo patikrinti JT pavaldi Tarptautinė atominės energijos agentūra (TATENA).

Iranas atsisakė įsileisti TATENA specialistus į objekto teritoriją dėl jo veiklos pobūdžio, tačiau ten apsilankė tuometis agentūros vadovas – velionis Yukiya Amano.

Irano ultrakonservatoriams artima „Fars“ pažymėjo, jog skaitytojų atsiųsti vaizdo įrašai rodo, kad „pašvaistė buvo matoma kelias sekundes“.

Pranešime cituojamas vienas „informuotas šaltinis“, sakęs, kad incidento vieta nėra susijusi su kariuomene.

„Prie [netoliese esančios] Parčino karinės zonos įėjimo nėra jokio ugniagesių ir gelbėtojų transporto priemonių eismo ar judėjimo“, – pridūrė naujienų agentūra.

„Fars“ žiniomis, šviesos blyksnį sukėlė „pramoninės dujų cisternos sprogimas“ netoli Gynybos ministerijai priklausančio objekto.

Naujienų agentūra „Mehr“ pranešė, kad pasigirdo „baisus garsas“.

Valstybinė televizija nurodė, kad įvykį tiria įvairios institucijos. „Fars“ pridūrė, jog tyrime dalyvauja ir policija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius