Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nigerijoje per išpuolį kaip gyvoji bomba panaudota 10 metų mergaitė

Nigerijos šiaurės rytuose esančiame Maidugūryje per išpuolį Naujųjų metų išvakarėse susisprogdino maždaug 10 metų mergaitė, sunkiai sužeistas vienas žmogus, sekmadienį naujienų agentūrai AFP sakė liudininkai ir pagalbos darbuotojai.
„Boko Haram“ teroristinės grupuotės kovotojai
„Boko Haram“ teroristinės grupuotės kovotojai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pasak jų, mergaitė šeštadienį maždaug 21 val. 30 min. priėjo prie minios, kuri pirko makaronus iš vieno pardavėjo ir susprogdino su savimi turėtus sprogmenis.

Nors niekas neprisiėmė atsakomybės, išpuolio požymiai verčia įtarti „Boko Haram“ islamistus, kurie garsėja tuo, kad atakuodami civilinius taikinius naudoja sprogdintojus mirtininkus, daugiausia – moteris ir mergaites.

„Mergaitė ėjo minios link, bet susisprogdino nepasiekusi taikinio, – sakė tame rajone gyvenantis Grema Usmanas. – Ji mirė iš karto, o kitą žmogų sunkiai sužeidė šrapnelis.“

„(Sprendžiant) pagal lavoną, mergaitė buvo maždaug 10 metų amžiaus“, – pridūrė G.Usmanas.

Vienas pagalbos darbuotojas nurodė panašų numanomą sprogdintojos amžių.

„Mergaitė aiškiai buvo ne daugiau kaip 10-ies ir dėl to galėjo pernelyg jaudintis, ir susprogdinti sprogmenis pirma laiko“, – sakė jis.

Tuo tarpu Borno valstijos policijos atstovas Victoras Isuku (Viktoras Isukus) sakė, kad įpykusi minia sučiupo ir nulinčiavo antrą sprogdintoją mirtininkę. Jos bombą saugiai neutralizavo saugumo pajėgos, sakė atstovas.

Gruodžio mėnesį dvi 7-8 metų mergaitės susprogdino su savimi turėtus sprogmenis Maidugūrio turguje. Per jų išpuolį buvo sužeista 19 žmonių.

Pareigūnai kaltino „Boko Haram“, kurio septynerius metus tęsiamas sukilimas jau pareikalavo 20 tūkst. gyvybių ir namus privertė palikti dar 2,6 mln. žmonių. Konfliktas jau yra išplitęs į Nigerijos šiaurines kaimynes.

Šeštadienio išpuolis buvo įvykdytas praėjus savaitei nuo Nigerijos prezidento Muhammadu Buhari pareiškimo, kad ši džihadistų grupuotė buvo išvaryta iš Sambisos miško – paskutinio jos bastiono Borno valstijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius