Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 04 /14:38

Nigerijoje siautėjanti teroristų grupuotė „Boko Haram“ išsirinko naują lyderį

Nigerijoje siautėjanti teroristų grupuotė „Boko Haram“ paskelbė apie naują lyderį. Su „Islamo valstybe“ siejamai gaujai vadovaus Abu Musabas al-Barnawis, skelbia cnn.com.
„Boko Haram“ smogikai
„Boko Haram“ smogikai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Naujasis lyderis jau pažadėjo, kad grupuotė keis savo taktiką ir atsisakys sprogdinimų turguose ar netoli mečečių, kurie nusinešdavo musulmonų gyvybes.

Tiesa, „Boko Haram“ ir toliau grobs jaunas merginas bei vaikus, o taip pat žada taikytis į visus kitatikius.

Nigerijoje chaosą keliantys teroristai iki šiol naudojo paauglius ir net vaikus mirtininkus sprogdintojus, kurie nesukeldavo policijos pareigūnų įtarimo. Būtent tokiu būdu buvo organizuotos atakos Kano ir Jolos mieste.

Neoficialiais duomenimis „Boko Haram“ buvo atsakinga dėl 6073 žmonių žūties praėjusiais metais. Grupuotės plėtrą pastaruoju metu apribojo galingi smūgiai iš oro ir sustiprinta Nigerijos karinių pajėgų veikla.

Abu Musabas al-Barnawis neatskleidė, koks likimas ištiko ilgametį grupuotės lyderį Abubakarą Shekau. Jis „Boko Haram“ vadovavo nuo 2009 metų ir susiejo ją su Sirijoje bei Irake išsiplėtusia „Islamo valstybe“.

A.Shekau vadovavimo metu žuvo mažiausiai 20 tūkstančių žmonių, o dar 2,7 milijono buvo priversti bėgti iš savo namų Nigerijoje, Nigerije, Čade bei Kamerūne.

Kadras iš filmuotos medžiagos/„Boko Haram“ lyderis Abubakaras Shekau
Kadras iš filmuotos medžiagos/„Boko Haram“ lyderis Abubakaras Shekau

Pernai kovą A.Shekau paskelbė, kad atsiriboja nuo teroristų tinklo „al Qaeda“ ir kad „Boko Haram“ persivadina „Islamo valstybės Vakarų Afrikos provincija“. Tuo metu „Boko Haram“ buvo galingiausia ginkluota struktūra Nigerijos šiaurės rytų regione, kontroliuojanti didžiulę teritoriją ir geriau motyvuota bei apsiginklavusi negu vyriausybės pajėgos.

JAV už informaciją A.Shekau žadėjo 7 milijonus dolerių, o Nigerijos vyriausybė jau net kelis kartus buvo paskelbusi apie „Boko Haram“ lyderio žūtį, tačiau taip ir nepatvirtinusi fakto įrodymais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius