Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nigeryje per įtariamų džihadistų ataką žuvo aštuoni žandarai, per 30 sužeisti

Nigerio pasienyje su Burkina Fasu per „teroristinį“ išpuolį ginkluoti kovotojai nužudė aštuonis Gynybos ministerijai pavaldžių policijos pajėgų – žandarmerijos – narius ir dar 33 sužeidė, antradienį pranešė Nigerio vyriausybė.
Nigerio vėliava
Nigerio vėliava / 123RF.com nuotr.

Antradienį apie 5 val. 30 min. (7 val. 30 min. Lietuvos laiku) pietvakariniame Varau mieste motociklais ir kitomis transporto priemonėmis atvažiavę „ginkluoti teroristai“ užpuolė žandarus, vykdžiusius saugumo operaciją aplinkiniuose kaimuose, nurodė Gynybos ministerija.

Pasak ministerijos, maždaug pusšimtis „teroristų“ buvo nukauti. Šeši sužeisti žandarai yra sunkios būklės.

Dėl greitos žandarų reakcijos ir nacionalinių bei tarptautinių sausumos ir oro pajėgų paramos „priešas buvo sutriuškintas“, nurodė ministerija.

Nigerio kariuomenė neteko penkių automobilių ir sunkvežimio, pridūrė ministerija ir nurodė, kad rajone tebevyksta paieškos operacijos.

Varau yra neramiame Tilaberio regione, priklausančiame vadinamajai trijų sienų zonai, kur susieina Nigerio, Burkina Faso ir Malio sienos. Šiame regione išpuolius nuolat rengia ekstremistai, siejami su teroristų tinklu „al Qaeda“ ir džihadistų judėjimu „Islamo valstybė“ (IS).

Vakarų Afrikos Sachelio regionas kovoja su džihadistų sukilimu, prieš dešimtmetį prasidėjusiu Malio šiaurėje ir po trejų metų išplitusiu į Nigerį bei Burkina Fasą.

Jungtinių Tautų duomenimis, nuo konflikto pradžios žuvo tūkstančiai civilių gyventojų, daugiau kaip 2,5 mln. žmonių paliko savo namus, o dar 10,5 mln. atsidūrė prie bado slenksčio.

Su itin skausmingais padariniais susidūrė Nigeris – skurdžiausia pasaulio šalis pagal JT žmogaus socialinės raidos indekso rodiklį.

Be nuolatinių atakų Tilaberyje, šalies pietrytinę dalį puola džihadistai iš kaimyninės Nigerijos.

Nigerio prezidentas Mohamedas Bazoumas pastaraisiais mėnesiais bandė pakeisti vyriausybės požiūrį ir inicijavo dialogą su džihadistais.

Tačiau karinė kampanija prieš juos tęsiama – kovos su džihadistais misijose dalyvauja 12 tūkst. Nigerio karių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius