-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paskutinis Niurnbergo proceso liudininkas apie tai, kodėl reikia sustabdyti Vladimirą Putiną: Rusijos Dūmos posėdis priminė Hitlerio paradą

„Sustabdykime Rusiją, kol nevėlu.“ Su tokiu pareiškimu į buvusios Antihitlerinės koalicijos valstybių vadovus kreipėsi Rusijoje gyvenantis 87 metų Josifas Gofmanas, paskutinis Niurnbergo proceso liudininkas. Proceso, kuriame buvo nuteisti pagrindiniai fašistai ir Antrojo pasaulinio karo kurstytojai, rašo Unian.net. Rusijos Federacijos Aukščiausiosios Dūmos posėdį jis palygino su Hitlerio paradu.
Josifas Gofmanas
Josifas Gofmanas / ygofman.ucoz.ru nuotr.

Atsargos pulkininkas ir buvęs pagrindinio Sovietų Sąjungai atstovavusio kaltintojo tribunole asmens sargybinis TCH.ua sakė, kad dabartiniai Rusijos veiksmai gali sukelti Trečiąjį pasaulinį karą. O tada esą jau nebus nei kam, nei ką teisti.

J.Gofmanas yra vienintelis gyvas liudininkas, savo akimis matęs Tarptautinio tribunolo veiklą teisiant už nusikaltimus žmogiškumui. Tačiau situacija Kryme ir aplink jį jam kelia dar didesnį susirūpinimą.

„Man net baisiausiame sapne negalėjo prisisapnuoti, kad kada nors broliai slavai grobs vieni kitų žemes, šiuo atveju – Krymą“, – kalbėjo j.Gofmanas.

Man net baisiausiame sapne negalėjo prisisapnuoti, kad kada nors broliai slavai grobs vieni kitų žemes, šiuo atveju – Krymą, – kalbėjo J.Gofmanas.

Labiausiai jį sujaudino paskutinė V.Putino kalba Aukščiausioje Dūmoje ir deputatų reakcija į ją. Esą kai ką panašaus jis jau yra matęs. „Taip paradus vesdavo Hitleris. Aš žiūrėjau, kaip ploja Dūmos deputatai... Kam? Kam ploti? Tik zombiais virtę žmonės, kurie prarado atsakomybės jausmą ir negalvojantys gali taip džiaugtis“, – sakė J.Gofmanas.

Būtent po V.Putino kalbos J.Gofmanas ir parašė kreipimąsi į buvusios Antihitlerinės koalicijos valstybių vadovus, kurie turėtų tapti Ukrainos teritorinio vientisumo garantu. 

Jis priminė Karibų įvykius, kai rusai siuntė laivus su raketomis į Kubą ir ruošėsi jas paleisti į Ameriką. „Kennedy iškėlė ultimatumą ir Chruščiovui užteko proto sugrąžinti laivus bei susitarti. Man norėtųsi, kad dabartiniam Rusijos prezidentui irgi užtektų atsakomybės bei proto tam“, – vylėsi Niurnbergo proceso liudininkas.

J.Gofmanas įsitikinęs, kad dar vieno Niurnbergo proceso nebebus, esą jei kils Trečiasis pasaulinis karas, jis baigsis taip, kad nebus nei kam, nei ką teisti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius