Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nobelio literatūros premijos laureatas M.V.Llosa apdovanojimą laiko visos Lotynų Amerikos literatūros pripažinimu

Šių metų Nobelio literatūros premijos laureatas Peru rašytojas Mario Vargasas Llosa ketvirtadienį pareiškė, kad šis apdovanojimas jam reiškia „Lotynų Amerikos literatūros ir literatūros ispanų kalba pripažinimą“.
Mario Vargasas Llosa
Mario Vargasas Llosa / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Net negalvojau, kad būsiu vienas kandidatų“, – sakė M.Vargas Llosa interviu Kolumbijos RCN radijui, sužinojęs apie jam skirtą vieną prestižiškiausių literatūros premijų.

„Manau, kad tai Lotynų Amerikos literatūros ir literatūros ispanų kalba pripažinimas, kuriuo mes visi galime džiaugtis“, – sakė rašytojas, su žurnalistais kalbėjęs iš Niujorko.

Paklaustas, kurį savo kūrinį mėgsta labiausiai, rašytojas taip ir neatsakė.

„Tai tas pats, kaip klausti, kuris vaikas tau labiausiai patinka, – sakė M.Vargas Llosa – Į tokį klausimą neįmanoma atsakyti, net jeigu kam ir atiduotum pirmenybę“.

„Jeigu man reikėtų išsirinkti knygą, tai tikriausiai būtų ta, kurią dar reikia parašyti“, – juokavo Nobelio premijos laureatas.

Autorius paaiškino, kad būtent dėl šios priežasties jam labai patinka po trejų metų darbo užbaigta jo naujausia knyga „El Sueno del Celta“ („Keltiška svajonė“) , kuri kitą mėnesį turėtų išeiti iš leidyklos.

Kartą prezidento rinkimuose dalyvavęs 74–erių metų M.Vargasas Llosa parašė daugiau nei tris dešimtis romanų, pjesių ir esė, įskaitant romanus „Pokalbis katedroje“ (Conversacion en la catedral) ir „Žali namai“ (La casa verde).

Premiją paskyrusi Švedijos Akademija nurodė, kad rašytojas buvo pagerbtas už „jo galios struktūrų kartografiją ir individo pasipriešinimo, maišto ir pralaimėjimo kandžius vaizdinius“.

1995 metais rašytojui buvo skirta Cervanteso premija. Tai prestižiškiausia Ispanijos literatūros premija, kasmet įteikiama ispanakalbiui autoriui. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius