Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nobelio taikos premijos laureatė puikiai išlaikė nacionalinius mokyklos egzaminus

Pakistano kovotoja už paauglių teisę mokytis Malala Yousafzai, kuri gyvena Britanijoje po Pakistane surengto talibų išpuolio, per kurį mėginta ją nužudyti, pelnė aukštus įvertinimus per nacionalinius mokyklos egzaminus, pranešė penktadienį jos tėvas.
Malala Yousafzai
Malala Yousafzai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Prieš trejus metus dėl mergaičių teisės mokytis į galvą šauta mergaitė per egzaminą GCSE (vidurinio mokslo baigimo) atestatui gauti pelnė šešis aukščiausio A* lygio bei keturis A lygio pažymius.

„Mano žmona Toor Pekai ir aš didžiuojamės Malala, – parašė savo paskyroje tinkle „Twitter“ jos tėvas Ziauddinas. – Mokslas – kiekvienam vaikui“.

Aukščiausiais pažymiais buvo įvertintos jos biologijos, chemijos, fizikos, religinių studijų ir dviejų matematikos egzaminų žinios.

Per 2012 metų Talibano kovotojų išpuolį Malala tik atsitiktinai liko gyva – kulka nekliudė jos smegenų; Pakistane tuo metu viešėję britų gydytojai suteikė jai skubią pagalbą. Paskui ji buvo nuskraidinta į specializuotą kliniką Birmingame, kur jai buvo atlikta ne viena operacija. Pasveikusi Malala su šeima liko gyventi Britanijoje.

Malala, kuri tikisi kada nors tapti Pakistano premjere, mokėsi Birmingame mergaičių mokykloje. 2014 metais jai buvo skirta Nobelio taikos premija, kurią ji pasidalino su Indijos vaikų teisių gynėju Kailashu Satyarthi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius