Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Norvegijoje išaiškintas vienas didžiausių pedofilijos tinklų: buvo prievartaujami net kūdikiai

Norvegijos policija pareiškė įtarimus 51 asmeniui – visi jie, įtariama, dalyvavo didelio pedofilų tinklo veikloje. Tai – viena didžiausių vaikų seksualinio išnaudojimo bylų šalies istorijoje, rašo local.no.
Norvegijos policija
Norvegijos policija / „Scanpix“ nuotr.

Per operaciją „Tamsusis kambarys“ policija išaiškino siaubingus seksualinius nusikaltimus – tarp nukentėjusiųjų yra net kūdikių.

Pareigūnai konfiskavo 150 terabaitų duomenų – nuotraukų, filmuotos medžiagos, kelių pedofilijos tinklų narių susirašinėjimų.

„Surinktoje medžiagoje – įvairių amžių vaikų išnaudojimas, įskaitant ir kūdikius“, – spaudos konferencijoje sakė operacijos vadovas Hilde Reikras.

Pasak pareigūno, pedofilai patys užfiksavo, kaip atliekami lytiniai aktai su kūdikiais, nufilmuoti ir nufotografuoti surišti vaikai, taip pat vaikai, kurie verčiami lytiškai santykiauti su gyvūnais ir vieni su kitais.

Policijos teigimu, įtariami pedofilai susipažino ir bendravo taip vadinamajame „tamsiajame internete“. Tarp įtariamųjų yra asmenų, kurie puikiai išmano informacines technologijas, ir kurie rūpindavosi, kad pedofilų internete nebūtų galima susekti.

Prokurorė pranešė, kad visi sulaikytieji – vyrai. Vienas jų, kurio mergina laukiasi, su kitu vyru jau aptarinėjo planus, kaip lytiškai išnaudos gimusį vaiką.

Dalis įtariamųjų tiesiogiai internetu transliuodavo, kaip prievartauja savo pačių vaikus.

Tarp įtariamų pedofilų – du buvę arba esami išrinkti pareigūnai, vienas mokytojas, vienas teisininkas.

Norvegijos policija tyrimą pradėjo po to, kai gavo FTB įspėjimą. Amerikiečių agentai sugebėjo įsilaužti į vieną iš pedofilų puslapių ir susekti jo narius.

Įtariamiesiems gresia maksimali 15 metų kalėjimo bausmė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius