Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Norvegijoje išpuolį su lanku ir strėlėmis surengęs vyras pripažino kaltę dėl nužudymo

Vyras, apkaltintas penkių žmonių nužudymu ir dar keturių žmonių sužeidimu per išpuolius Norvegijos pietuose panaudojant lanką, strėles ir peilius, trečiadienį pripažino savo kaltę dėl nužudymo ir bandymų nužudyti.
Espenas Andersenas Brathenas
Espenas Andersenas Brathenas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Pripažįstu kriminalinę kaltę dėl visų kaltinimų“, – sakė 38 metų Espenas Andersenas Brathenas, prasidėjus jo procesui Biuskeriudo apygardos teisme. Kaltinamąjį citavo norvegų naujienų agentūra NTB.

Per 2021 metų spalio 13-osios išpuolį Kongsberge penki žmonės buvo mirtinai subadyti. E.Andersenui Brathenui taip pat pateikta 11 kaltinimų bandymu nužudyti dėl šaudymo į žmones iš lanko.

Jis taip pat kaltinamas kūno sužalojimu, pavojingu elgesiu, atsisakymu paklusti policijos nurodymams ir peilių svaidymu į policininkus.

Išpuoliai buvusiame kalnakasių miestelyje Kongsberge, kur gyvena 26 tūkst. žmonių, prasidėjo vienoje bakalėjos parduotuvėje.

E.Andersenas Brathenas buvo areštuotas daugiau kaip pusvalandis po to, kai pradėjo šaudyti iš lanko parduotuvėje ir puldinėti žmones jų namuose.

Trečiadienį teisme jis tylėdamas klausėsi skaitomų kaltinimų. Nors pripažino savo kaltę, jis gali ir nepakliūti į Norvegijos kalėjimą.

Kaltintojai nori, kad jis būtų nuteistas priverstiniam gydymui psichiatrijos ligoninėje, ir sako, kad atakų metu jis buvo „labai nukrypusios proto būklės“, rodo naujienų agentūros AP matyti teismo dokumentai.

Po arešto E.Andersenas Brathenas buvo paguldytas į uždarą psichiatrijos palatą. Trys teismo psichiatrijos ekspertai, vertinę jo būklę, priėjo prie išvados, kad jis žmogžudysčių metu tikriausiai buvo psichiškai nesveikas.

Teismo procesas turėtų trukti apie mėnesį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius