Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Norvegijoje nuslinkus nuošliaužai sužeisti 10 žmonių, 21 ieškoma: dingo ir lietuvė

Mažame Norvegijos miestelyje į šiaurę nuo Oslo trečiadienį paryčiais nuslinkus nuošliaužai buvo sužeisti mažiausiai dešimt žmonių ir dar 21 buvimo vieta nežinoma, pranešė pareigūnai. Paskelbta ir nelaimės vakarą dingusios lietuvės paieška.

Maždaug 700 žmonių buvo evakuoti, būgštaujant dėl galimų naujų nuošliaužų.

Apie nuošliaužą Jerdrumo savivaldybės Asko miestelyje, esančiame už maždaug 20 km į šiaurės rytus nuo sostinės, policijai buvo pranešta 4 val. vietos (ir Lietuvos) laiku.

VIDEO: Kelio viduryje atsivėrusi praraja pasiglemžė ir namus – nuslinkus nuošliaužai teko evakuoti šimtus gyventojų

Nuslinkus nuošliaužai vietoje kelio, einančio per miestelį, liko gili įduba, kurios negalėjo pravažiuoti automobiliai. Paskelbtoje filmuotoje medžiagoje buvo matyti dramatiškai vaizdai, kaip vienas namas nuslenka į atsivėrusią įdubą.

Paskelbtos nuotraukos rodo, kad buvo sugriauti mažiausiai aštuoni namai.

Dingo ir lietuvė

Policijos atstovas Rogeris Pettersenas norvegų žiniasklaidai sakė, kad nebuvo gauta pranešimų apie dingusius asmenis, tačiau pareigūnai negali atmesti, kad sugriuvusiuose namuose nelaimės metu būta žmonių. Anot jo, šiuo metu neturima duomenų apie 21 asmens, registruoto toje vietovėje, buvimo vietą.

„Tas 21 asmuo galėjo patys evakuotis, tačiau gali būti, kad šie žmonės vis dar yra nelaimės rajone“, – sakė R.Pettersenas naujienų agentūrai NTB.

Laikraščio „Norvegijos žinios“ paskyroje „Facebook“ paskelbtas šeimos kreipimasis į bendruomenę dėl dingusios lietuvės.

Rasa Lasinskienė
Rasa Lasinskienė

Kreipimęsi rašoma, kad po įvykusios nuošliaužos Asko miestelio Gjerdrum komunoje dingo lietuvė Rasa Lasinskienė. Ji tą vakarą išėjo iš namų pavedžioti šuniuko ir dingo: nebeatsako į telefono skambučius, telefonas išjungtas.

Vienas iš sužeistųjų patyrė rimtų sužalojimų, kiti devyni nukentėjo nesunkiai. Nelaimės metu rajone oro sąlygos buvo atšiaurios, snigo ir spaudė šaltukas.

Aske gyvena apie 5 tūkst. žmonių.

„Skaudu matyti, kaip gamtos jėgos nuniokojo Jerdrumą. Mintimis esu su visais, kuriuos paveikė ši nuošliauža. Dabar svarbu, kad savo darbą atliktų gelbėjimo tarnybos“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė ministrė pirmininkė Erna Solberg.

Kitame pareiškime premjerė pažymėjo, kad „tai tikriausiai viena didžiausių Norvegijoje įvykusių nuošliaužų, sukėlusi rimčiausių padarinių“.

Rajone, kur įsikūręs Askas, slūgso gausios slankiojo molio, kuris tam tikromis sąlygomis iš kietos medžiagos gali virsti pusiau skysta mase, atsargos.

Nuošliaužų ten būta ir anksčiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius