Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Norvegijoje nuteista kirpėja, atsisakiusi aptarnauti musulmonę

Norvegijos teismas nuteisė kirpyklos savininkę Merete Hodnę, kuri atsisakė aptarnauti dėvinčią hidžabą musulmonę moterį, pranešė vietos televizijos kanalas TV2.
Musulmonė
Musulmonė / „Scanpix“/„Picture-Alliance“ nuotr.
Temos: 2 Norvegija Hidžabas

Teismas nustatė, kad Hodne kalta dėl religinės diskriminacijos, ir nuteisė ją 10 tūkst. kronų (apie 1200 eurų) bauda. Teismas taip pat nurodė jai sumokėti teismo išlaidas 5 tūkst. kronų. Nuteistoji nesutiko su nuosprendžiu ir ketina kreiptis į aukštesnės instancijos teismą.

Teisme Hodne paaiškino, kad hidžabas yra ne religinis, bet politinis simbolis. „Mano kova yra nukreipta prieš musulmoniškus – totalitarinius režimus“, – rašė ji savo paskyroje „Facebooke“. Tuo pačiu metu Hodne pripažino, kad jos nenustebino teismo sprendimas.

Savo ruožtu, jos oponentė Malika Bayan sakė, kad yra labai patenkinta bausme. Ji tikisi, kad tai bus pamoka, kad diskriminacija yra nepriimtina.

Tarp Hodne ir Bayan konfliktas įvyko 2015 spalio mėnesį. Tada kirpėja išvarė Bayan iš savo kirpyklos, sakydama, kad ji nenori aptarnauti „tokių kaip ji".

Bylos nagrinėjimo metu Hodne sakė, kad, jos nuomone, klientė puikiai žinojo, kokio atsako ji sulauks, atėjusi į jos kirpyklą, bet vis tiek tai padarė. Pasak Hodne, tai buvo tikra provokacija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius