Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Norvegijos ekstremisto Anderso Breiviko teismas turėtų prasidėti balandžio 16 dieną

Norvegų ultradešiniųjų pažiūrų ekstremisto Anderso Behringo Breiviko, prisipažinusio dėl 77 žmonių nužudymo per dvigubą išpuolį šių metų liepą, teismas gali prasidėti balandžio 16 dieną, pirmadienį paskelbė Oslo teismas.
Andersas Behringas Breivikas
Andersas Behringas Breivikas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip pranešė norvegų televizija, Oslo apygardos teismas kaltinamojo suėmimą pratęsė 12 savaičių, šiek tiek bus sušvelnintos jo kalinimo sąlygos. Vasario 6 dieną vėl vyks teismo posėdis, kuriame bus svarstomos teisiamojo laikymo sąlygos.

Teismas prasidės tik tuo atveju, jei šį mėnesį baigiamosiose įtariamojo psichiatrinės ekspertizės išvadose bus nurodyta, kad 32 metų A.Behringas Breivikas dėl savo veiksmų gali būti patrauktas baudžiamojon atsakomybėn.

Kaip žurnalistus informavo teismo atstovas, manoma, kad bylos nagrinėjimas teisme užtruks 10 savaičių. Teismo proceso pradžios data suderinta su prokurorais ir gynyba, sakė jis.

Teismas turėtų vykti Oslo teismo rūmuose, tačiau teismo procesą numatoma transliuoti ir kitų šalies miestų teismo salėse, kad kitose šalies dalyse gyvenantys žuvusiųjų artimieji galėtų stebėti procesą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius