-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Norvegijos policija sulaikė dar du įtariamuosius dėl aukų pareikalavusių šaudynių Osle

Norvegijos policija pirmadienį pranešė, kad suėmė du įtariamojo dėl birželio mėnesį įvykusių šaudynių, pareikalavusių dviejų gyvybių netoli gėjų baro Oslo centre, galimus bendrininkus.
Šaudynių vieta
Šaudynių vieta / AP/„Scanpix“ nuotr.

Sekmadienį Osle buvo suimti du įtariamieji, įtariami „bendrininkavimu vykdant teroro aktą“, sakoma Oslo policijos pranešime.

Vienas jų – į penktą dešimtį metų įžengęs somalietis, kitas – į ketvirtą dešimtį metų įžengęs norvegas. Abu jie žinomi policijai.

Įtariamųjų tapatybės neskelbiamos.

Vienas vyras birželio 25 dienos paryčiais ėmė šaudyti netoli Oslo centre įsikūrusio gėjų baro vykstant su miesto „Pride“ paradu susijusioms iškilmėms.

Per šaudymą žuvo du vyrai (54 ir 60 metų amžiaus), o dar 21 žmogus buvo sužeistas.

Iškart po incidento policija suėmė iraniečių kilmės Norvegijos pilietį 43 metų Zaniarą Matapourą dėl įtarimų įvykdžius ataką.

Po naujų areštų su išpuoliu galimai susijusių asmenų skaičius išaugo iki keturių, nes praėjusią savaitę Norvegijos policija paskelbė ieškanti dar vieno su šaudymu susijusio įtariamojo.

Penktadienį Oslo policija paskelbė, kad išdavė tarptautinį arešto orderį Arfanui Qadeerui Bhatti, anksčiau teistam 45 metų islamistui, kuris taip pat įtariamas „bendrininkavimu vykdant teroro aktą“.

„Policija vis dar mano, kad Bhatti yra Pakistane“ – šalyje, su kuria Norvegija nėra sudariusi ekstradicijos susitarimo, pirmadienį pranešė policija.

„Siekdami užtikrinti kuo geresnį bendradarbiavimą su Pakistano valdžios institucijomis, prieš kurį laiką Pakistane lankėsi Oslo policijos pareigūnai“, – priduriama pranešime.

Pasak policijos, ji dar nėra tiesiogiai susisiekusi su A.Q.Bhatti, tačiau kalbėjosi su jo advokatu norvegu Sveinu Holdenu. Policija mano, kad teismo procesas Pakistane užtruks.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius