Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Novičiok“ neįveikė A.Navalno: pagaliau prabilo ir skelbia nuotrauką iš ligoninės

Sibire „Novičiok“ apnuodytas, bet Vokietijoje iš mirties nagų išplėštas rusų opozicijos aktyvistas Aleksejus Navalnas pats parodė, kad labai sparčiai sveiksta. Jis „Instagrame“ paskelbė nuotrauką iš klinikos Berlyne.
Aleksejus Navalnas su šeima klinikoje „Charite“
Aleksejus Navalnas su šeima klinikoje „Charite“ / „Instagram“ nuotr.

„Sveiki, čia Navalnas. Pasiilgau jūsų. Dar negaliu beveik nieko daryti, bet vakar visą dieną galėjau kvėpuoti pats. Man tai labai patiko. Tai nuostabus, daugelio neįvertinamas procesas. Rekomenduoju“, – prirašyta prie nuotraukos iš klinikos.

Nuotraukoje A.Navalnas apsuptas šeimos narių. Pirmadienį klinika „Charite“ kaip tik paskelbė, kad opozicionieriaus sveikatos būklė sparčiai pagerėjo ir kad jis buvo atjungtas nuo plaučių ventiliatoriaus.

„The New York Times“ savo ruožtu praneša, kad A.Navalnas Vokietijos prokurorams pareiškė, jog ketina kaip įmanoma greičiau grįžti į Rusiją.

„Jis neturi jokių planų emigruoti į Vokietiją. Jis nori grįžti namo į Rusiją ir tęsti veiklą“, – dienraščiui teigė šaltinis Vokietijos saugumo tarnybose.

Anot šaltinio, A.Navalnas suvokia, kas jam nutiko, ką jis veikė iki apnuodijimo ir kur šiuo metu yra. Aktyvistas, be kita ko, anksčiau pasisakė prieš vokiečių tyrėjų bendradarbiavimą su Rusijos tarnybomis – šiomis akivaizdžiai nepasitikima.

A.Navalnas buvo apnuodytas rugpjūčio 20-osios rytą ir blogai pasijuto lėktuve, skridusiame iš Tomsko į Maskvą. Laineris skubiai nusileido Omske, iš šio miesto ligoninės pacientas o kelių dienų buvo išskraidintas į kliniką Berlyne.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Ligoninė Berlyne, kurioje gydomas Aleksejus Navalnas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Ligoninė Berlyne, kurioje gydomas Aleksejus Navalnas

Iš komos jis pabudo rugsėjo 7-ąją, o gydytojai nustatė, kad jis buvo apnuodytas Sovietų Sąjungoje sukurta kovine medžiaga iš „Novičiok“ grupės.

Tos pačios grupės medžiaga, kaip teigia Didžiosios Britanijos vyriausybė, 2018 metais Anglijos Solsberio mieste buvo apnuodyti buvęs Rusijos šnipas Sergejus Skripalis ir jo duktė.

A.Navalno kolegos mano, jog jis buvo apnuodytas Tomske ir jog šio uždrausto cheminio ginklo panaudojimas rodo, kad už apnuodijimą gali būti atsakinga tik Rusijos valstybė.

Kremlius kratosi bet kokios atsakomybės ir apskritai abejoja pranešimais apie „Novičiok“, bet Vokietijos paskelbtą informaciją apie šią medžiagą patvirtino ir laboratorijos Švedijoje bei Prancūzijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius