Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„NY Times“: Izraelio įmonė, kuri nesirenka, kam parduoti savo šnipinėjimo įrangą

Sekmadienį vienos didžiausių Izraelio kibernetinio stebėjimo kompanijų „NSO Group“ pavadinimas nuskambėjo labai nepalankiame kontekste, kai tarptautinis naujienų tarnybų aljansas pranešė, kad įvairių šalių vyriausybės naudoja šios įmonės programinę įrangą žurnalistams, disidentams ir politinės opozicijos atstovams stebėti.
Pagrindinis „NSO Group“ pastatas
Pagrindinis „NSO Group“ pastatas / „The New York Times“/Corinna Kern nuotr.

Izraelio vyriausybė taip pat sulaukė dar daugiau tarptautinės kritikos už tai, kad leidžia įmonei palaikyti verslo santykius su autokratiniais režimais, šnipinėjimo programas naudojančias tokiems tikslams, kurie yra labai toli nuo pagrindinės minėtosios įmonės deklaruojamos misijos: užkirsti kelią teroristams ir nusikaltėliams.

NSO griežtai paneigė jai mestus kaltinimus.

NSO sulaukia daug dėmesio dar nuo 2016 metų, kai buvo teigiama, kad šios įmonės programinė įranga buvo naudojama prieš vieną žmogaus teisių aktyvistą Jungtiniuose Arabų Emyratuose ir prieš žurnalistą Meksikoje.

Nuo to laiko „The New York Times“ ne kartą rašė, kad šios įmonės programinė įranga buvo naudojama šnipinėti žurnalistus, žmogaus teisių gynėjus ir politikos formuotojus Meksikoje ir Saudo Arabijoje.

123RF.com nuotr.
123RF.com nuotr.

Naujos ataskaitos, pasirodžiusios sekmadienį, rodo, kad įmonės programinė įranga buvo naudojama prieš daugiau žmonių ir daugiau šalių nei buvo pranešta anksčiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius