Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„NY Times“: Įžūliausi Rusijos programišiai staiga dingo. Kas jiems nutiko?

Praėjus kelioms dienoms po to, kai JAV prezidentas Joe Bidenas pareikalavo, kad Rusijos vadovas Vladimiras Putinas pažabotų „ransomware“ (išpirkos reikalaujančių kibernetinių nusikaltėlių) grupuotes, puolančias taikinius Amerikoje, antradienį pati agresyviausia iš jų staiga dingo iš interneto. Nežinoma, kodėl taip nutiko.
Programišius
Programišius / 123rf.com nuotr.

JAV žvalgybos agentūros nustatė, kad grupuotė, vadinama „REvil“, („Ransomware evil“ trumpinys), yra atsakinga už vieno iš didžiausių išpuolių prieš Amerikos jautienos gamintoją JBS.

Praėjus dviem savaitėms po to, kai praėjusį mėnesį J.Bidenas ir V.Putinas susitiko Ženevoje, „REvil“ pripažino, kad liepos 4-ąją, JAV nedarbo dieną, įvykdė išpuolį, kuris paveikė tūkstančius pasaulio verslų.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Vladimiras Putinas ir Joe Bidenas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Vladimiras Putinas ir Joe Bidenas

Šis naujausias išpuolis paskatino J.Bideną penktadienį paskambinti Rusijos prezidentui ir paskelbti ultimatumą. Vėliau J.Bidenas teigė besitikintis, „kad bus imtasi veiksmų“, o žurnalistui paklausus, ar tuo atveju, jei V.Putinas nieko nedarys, jis išjungs grupuotės serverius, JAV prezidentas tiesiog atsakė: „Taip“.

Galbūt jis taip ir padarė.

Tačiau tai yra tik vienas galimas paaiškinimas, kas nutiko antradienį, kai visos grupuotės svetainės, buvusios tamsiajame tinkle, staiga dingo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius