Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nunuodyto Kim Jong Namo sūnus pasirodė vaizdo įraše

Šią savaitę „Youtube“ svetainėje buvo įkeltas vaizdo įrašas, kuriame – jaunuolis, prisistatantis nužudyto Kim Jong Namo, Šiaurės Korėjo lyderio netikro brolio, sūnumi.
Kim Han Solas
Kim Han Solas / Stop kadras

Jaunas vyras teigia esantis 22-ejų Kim Han Solas. Nors užsienio žiniasklaida skelbia negalinti patvirtinti asmens tapatybės, Pietų Korėjos žvalgybos atstovas spaudai teigė, kad įrašas yra autentiškas, rašo „The Guardian“.

Kim Jong Namas buvo nunuodytas Malaizijos oro uoste – skrodimas atskleidė, kad jam nužudyti buvo panaudotas uždraustas cheminis ginklas VX.

Kim Jong Namas kadaise pretendavo į Šiaurės Korėjos lyderio postą, tačiau susipykęs su tėvu Kim Jong Ilu 2001 m. išvyko iš šalies ir nuo tada gyveno savanoriškoje tremtyje. Po to, kai 2014 m. diktatoriumi tapo jo netikras brolis Kim Jong Unas, vyras pradėjo itin baimintis dėl savo saugumo. Kaip vėliau pasirodė – tikriausiai ne be pagrindo.

„Youtube“ įrašą paskelbė „Cheollima Civil Defense“ grupė, kuri teigia padedanti Kim Jong Namo šeimai – esą kartu su Nyderlandų, JAV ir Pietų Korėjos pareigūnais. Šeima yra saugoma paslaptyje laikomoje vietoje.

Vaizdo įraše jaunas vyras angliškai prisistato, kad yra Kim Han Solas iš Šiaurės Korėjos, Kimų šeimos narys. „Mano tėvas prieš kelias dienas buvo nužudytas. Šiuo metu esu su savo motina ir seserimi. Esame dėkingi už...“, – kalba jis, tačiau garsas nutrūksta.

Jis taip pat parodo dokumentą, kuris, atrodo, yra Šiaurės Korėjos diplomatinis pasas.

40 sekundžių vaizdo klipas baigiasi jo žodžiais „Tikimės, kad netrukus bus geriau“.

VIDEO: Nunuodyto Kim Jong Namo sūnus pasirodė vaizdo įraše

Paskutinį kartą Kim Han Solas prieš kameras buvo pasirodęs 2012 m. – iš jo interviu ėmė buvusi suomių gynybos ministrė Elisabeth Rehn.

Nors 1995 m. gimęs Pchenjane, Kim Han Solas beveik visą savo gyvenimą praleido už gimtinės ribų – gyveno Makao kartu su artimiausiais šeimos nariais.

Pranešama, kad 2013 m. jis išvyko studijuoti į prestižinį Paryžiaus politinių mokslų institutą, o šiemet planavo tęsti studijas Oksfordo universitete.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Kim Jong Namas ir Kim Jong Unas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Kim Jong Namas ir Kim Jong Unas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius