Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuo COVID-19 mirė pirmas JAV Kongreso narys

Išrinktasis Luizianos valstijos atstovas antradienį mirė nuo COVID-19 ir tapo pirmuoju koronaviruso pakirstu Kongreso nariu.
JAV kongresas
JAV kongresas / „Scanpix“ nuotr.

Respublikonas Luke'as Letlow buvo išrinktas Luizianos 5-oje apygardoje ir turėjo būti prisaikdintas sekmadienį.

„Su netekties liūdesiu pirmoji Luizianos pirmoji ponia (@FirstLadyOfLA) ir aš reiškiame užuojautą išrinktojo Kongreso nario Luke'o Letlow šeimai, jam pralaimėjus kovą su COVID-19“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė Luizianos gubernatorius Johnas Edwardsas.

„Man plyšta širdis, kad jis negalės tarnauti mūsų žmonėms kaip Atstovų Rūmų narys, bet dar liūdniau dėl jo mylinčios šeimos“, – parašė J Edwardsas.

L.Letlow paliko žmoną Julia Barnhill Letlow ir du mažus vaikus.

„Šeima dėkinga už pastarųjų dienų maldas ir už paramą, tačiau prašo gerbti jos privatumą šiuo sunkiu netikėtu metu, – sakoma šeimos pareiškime JAV žiniasklaidai. – Vėliau bus paskelbtas kitas šeimos pranešimas apie laidotuvių organizavimą.“

J.Edwarsas sakė nurodęs laidotuvių dieną iki pusės stiebo nuleisti vėliavas.

L.Letlow gruodžio 18 dieną pranešė, kad jo tyrimo dėl COVID-19 rezultatas buvo teigiamas ir jis izoliuojasi namuose. Po trijų dienų jis buvo paguldytas į ligoninę.

L.Letlow yra pirmasis JAV Kongreso narys, miręs nuo COVID-19.

JAV pastaraisiais mėnesiais siaučia nerimą kelianti koronaviruso banga. Iki pirmadienio vakaro šalyje buvo registruoti 19 526 228 užsikrėtimo COVID-19 atvejai ir 337 918 mirčių. Pagal užsikrėtusiųjų ir mirusiųjų skaičių JAV užima pirmą vietą pasaulyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius