Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuošliauža nefrito kasykloje Mianmare nusinešė mažiausiai 13 žmonių gyvybes

Mažiausiai 13 darbininkų ir apsaugininkų sekmadienį žuvo per nuošliaužą nefrito kasykloje šiaurinėje Mianmaro dalyje, o gelbėtojai ieško daugiau aukų, pranešė vietos valdžia.
Mianmaro policija
Mianmaro policija / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Mianmaras

Kiekvienais metais dešimtys žmonių žūsta per nuošliaužas, kurias sukelia pavojinga ir prastai reguliuojama nefrito kasyba Kačinų valstijoje, besiribojančioje su Kinija ir Indija.

Mianmaro ugniagesių departamentas socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė, kad nelaimė įvyko ankstų sekmadienio rytą Hpakanto miestelyje.

„Mes nusiuntėme du sužeistus vyrus ir 13 vyrų kūnus“ į vietos ligoninę, nurodė departamentas.

Vienas vietos policijos pareigūnas naujienų agentūrai AFP sakė, kad dalis šachtos įgriuvo ir krito maždaug 200 metrų ant apačioje miegojusių žmonių.

Nors pagal naujas taisykles privaloma stabdyti kasybą liūčių sezono piko metų nuo liepos iki rugsėjo, kai kurie darbininkai lieka kasyklose. Tuo metu minėtas pareigūnas pažymėjo,kad pastarąją savaitę čia gausiai lijo.

Hpakantas yra naujausia milijardinės vertės nefrito prekybos, kurią skatina nepasotinama paklausa Kinijoje, auka. Balandį daugiau nei 54 žmonės žuvo, kai milžiniška nuošliauža palaidojo darbininkus ir dešimtis automobilių.

Daugelis nefrito kasėjų Mianmare yra iš vargingų etninių mažumų bendruomenių, kurie rizikuoja savo gyvybėmis dėl žalios spalvos mineralo. Be to, tarp kasėjų egzistuoja ir didelė narkomanijos problema.

Tarptautinės nevyriausybinės organizacijos „Global Witness“ duomenimis, 2014 metais pasaulinė nefrito kasybos pramonė Mianmare buvo vertinama maždaug 31 mlrd. JAV dolerių. Tačiau dėl korupcijos tik nedidelė dalis šių pinigų pasiekia valstybės iždą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius