-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuotraukos įrodo: Rusijos kariai Sirijoje gelbėja Basharo al-Assado režimą

Kremlius neigė Rusijos karių dalyvavimą kariniuose veiksmuose Sirijoje, tačiau įrodymų vis daugiau. Manoma, kad keli tūkstančiai Rusijos karinių pajėgų atstovų jau dalyvauja kariniuose veiksmuose, rašo kyivpost.com.
Rusijos kariai Sirijoje
Rusijos kariai Sirijoje / Vkontakte.ru nuotrauka

Socialiniuose tinkluose atsirado nuotraukų, kuriose Rusijos kariai pozuoja prie plakatų, vaizduojančių Vladimiro Putino ir Basharo al-Assado draugystę. Jose pažymėtos ir vietovės – Tartusas, Homsas, Latakija.

Rusija taip pat permetė ir dalį ginkluotės, kuri į Siriją buvo atplukdyta iš Novorosijsko ir praėjusiais metais aneksuoto Sevastopolio uosto.

Šeštadienį vykusiame pokalbyje JAV valstybės sekretorius Johnas Kerry jau išreiškė nerimą Rusijos užsienio reikalų ministrui Sergejui Lavrovui, kad Rusijos pajėgos savo veiksmus derina tik su B.al-Assado režimu, kuris kaunasi ne tik su „Islamo valstybe“, bet ir Sirijos sukilėliais.

JAV žvalgybos pareigūnai jau patvirtino, kad Sirijos Latakijos miesto prieigose palydovai užfiksavo naują karinę bazę, kurioje, kaip manoma, Rusijos pajėgos laiko sunkiąją ginkluotę.

Spėjama, kad šiuo metu Sirijoje yra nuo 2 iki 3 tūkstančių Rusijos karių ir karo instruktorių, remiančių diktatorišką B.al-Assado režimą. Tai reiškia, kad šie kariai gali stoti į kovą ir su JAV remiamais ir ginkluojamais Sirijos sukilėliais.

Kremlius iki šiol neigia, kad Rusijos kariai tiesiogiai dalyvauja kariniuose veiksmuose Sirijoje. Spaudos atstovo Dmitrijaus Peskovo lakoniškas atsakymas skambėjo taip: „To nėra mūsų darbotvarkėje“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius