-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nušalinta Mianmaro lyderė bus teisiama už poveikį rinkimų pareigūnams

Mianmaro chunta apkaltino nušalintą civilinę lyderę Aung San Suu Kyi darius poveikį rinkimų pareigūnams per 2020 metų rinkimus, pirmadienį pranešė informuotas šaltinis.
Aung San Suu Kyi
Aung San Suu Kyi / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Nauji kaltinimai Aung San Suu Kyi pareikšti praėjus vieniems metams po to, kai chunta surengė perversmą dėl tariamo masinio balsų klastojimo per rinkimus.

76 metų Aung San Suu Kyi yra sulaikyta nuo pernai vasario 1-ąją įvykdyto perversmo, šalyje išprovokavusio didžiulio masto protestus ir kruviną susidorojimą su kitaminčiais, per kuriuos žuvo beveik 1 500 civilių gyventojų, rodo vienos vietos stebėjimo grupės duomenys.

Nobelio taikos premijos laureatei pareikšta virtinė kaltinimų, įskaitant kaltinimą pažeidus įstatymą dėl valstybės paslapčių. Jei bus pripažinta kalta dėl visų jų, Aung San Suu Kyi gali būti skirta daugiau nei 100 metų laisvės atėmimo bausmė.

Aung San Suu Kyi, be kitų kaltinimų, bus teisiama už poveikį šalies rinkimų komisijai per 2020-ųjų rinkimus, kuriuose jos Nacionalinė lyga už demokratiją (NLD) nugalėjo kariškių remiamą partiją, pranešė su byla susipažinęs šaltinis.

Byla bus perduota teismui per šešis mėnesius, pridūrė šaltinis.

Anot jo, buvusiam prezidentui Winui Myintui taip pat bus pareikštas analogiškas kaltinimas.

Po perversmo taip pat buvo suimti keli nacionalinės rinkimų komisijos aukšto rango nariai, kaltinami padėję NLD užsitikrinti triuškinamą pergalę.

Chunta pernai liepą panaikino 2020-ųjų rinkimų rezultatus, paskelbusi, jog nustatė apie 11,3 mln. sukčiavimo atvejų.

Nepriklausomi stebėtojai sakė, jog rinkimai didžia dalimi buvo laisvi ir sąžiningi.

Chunta žada iki 2023 metų rugpjūčio organizuoti naujus rinkimus, jei šalyje, kurią šiuo metu purto susirėmimai tarp kariškių ir perversmo priešininkų, stabilizuosis padėtis.

Prieš pirmąsias pučo metines chunta įspėjo, kad triukšmingi protestai ar prieš kariuomenę nukreiptos „propagandos“ platinimas gali užtraukti kaltinimus dėl tėvynės išdavimo ar kovos su terorizmu įstatymų pažeidimo.

Aung San Suu Kyi jau anksčiau buvo skirti šešeri metai kalėjimo už neteisėtą radijo stotelių importą ir disponavimą jomis, kurstymą protestuoti prieš kariuomenę ir COVID-19 taisyklių pažeidimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius