Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 16 /14:43

Nušalintajam Egipto prezidentui Mohammedui Morsiui paliktas galioti mirties nuosprendis

Egipto teismas nuteisė nušalintąjį prezidentą Mohammedą Morsi kalėjimui iki gyvos galvos. Buvęs šalies vadovas apkaltintas šnipinėjimu, skelbia BBC.
Mohamedas Mursi
Mohamedas Mursi / „Scanpix“ nuotr.

Skelbiama, jog M.Morsi dirbo Palestinos teroristų grupuotės „Hamas“ ir Libano „Hezbollah“ naudai. Teismas kol kas nenusprendė, ar patvirtinti mirties bausmę M.Morsi kitoje byloje dėl masinių riaušių ir kalinių paleidimo 2011 metais.

M.Morsi buvo nuverstas 2013 metų liepos mėnesį po karinio sukilimo. Jis šiuo metu jau yra įkalintas dėl kalinių kankinimo ir neteisėtų areštų savo valdymo laikotarpiu.

Teismas taip pat patvirtino mirties nuosprendžius 16 kitų kaltinamųjų, kurie kaltinami 2005–2013 metais perdavę užsienio agentams įslaptintų dokumentų.

Paliko galioti mirties nuosprendį

Egipto teismas antradienį paliko galėti mirties bausmės nuosprendį nuverstajam prezidentui Mohamedui Morsi už pabėgimų iš kalėjimų organizavimą ir išpuolius prieš policijos pareigūnus per 2011 metų sukilimą.

Teismas mirties bausmę M.Morsi ir dar 100 kitų nuteistųjų skyrė praėjusį mėnesį.

Antradienio nuosprendis paskelbtas po teismo konsultacijų su Egipto didžiuoju muftijumi, vyriausybės oficialiu islamo teisės aiškintoju, kurio vaidmuo yra patariamasis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius