Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„NY Times“: Galvosūkis Jungtinių Tautų Asamblėjoje – kas atstovaus Mianmarui ir Afganistanui?

Žiaurus karinis perversmas Mianmare ir triumfuojančio Talibano sugrįžimas į valdžią Afganistane bus viena iš krizių, kurias aptars Jungtinės Tautos, šią savaitę sušauksiančios savo kasmetinę Generalinę Asamblėją. Tačiau Mianmaras ir Afganistanas didžiausiam pasaulio diplomatiniam renginiui pateikia dar vieną galvosūkį: kas gali būti teisėtas kiekvienos šalies atstovas?
Jungtinių tautų organizacija
Jungtinių Tautų organizacija / 123RF.com nuotr.

Vasario mėnesį valdžią perėmusi Mianmaro chunta, sulaukusi plataus pasmerkimo dėl žiaurių represijų prieš oponentus, norėtų pakeisti nušalintos vyriausybės ambasadorių Jungtinėms Tautoms chuntos lojalistu.

Prognozuojama, kad Talibanas – smurtingas, ekstremistinis islamo judėjimas, praėjusį mėnesį atgavęs valdžią žlugus JAV remiamai Afganistano vyriausybei – taip pat sieks diplomatinio atstovavimo ir pakeis vos prieš kelis mėnesius paskirtą ambasadorių savo žmogumi.

Mintis, kad Mianmaro pučistas ar Talibano kovotojas, įtrauktas galbūt į su terorizmu ryšių turinčių stebimų asmenų sąrašą, galėtų tapti pasiuntiniu Jungtinėse Tautose, gali pasirodyti absurdiška. Tačiau teoriškai tai įmanoma – jei vyriausybę, kuriai tas asmuo atstovauja, JT laiko teisėta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius