-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„NY Times“: Honkongas tyliai pasiduoda: Kinijos strategija pasiteisino su kaupu

Kai demokratiją palaikantys Honkongo politikai 2019-aisiais iškovojo ryškią pergalę vietos tarybų rinkimuose, jie įkvėpė vilties, kad sulauksime demokratinių pokyčių. Dabar arešto baimė privertė daugumą jų atsisakyti savo ketinimų – svajonė dramatiškai žlugo.
Kinijos rėmėjai Honkonge
Kinijos rėmėjai Honkonge / „The New York Times“/Lam Yiki Fei nuotr.

Anuomet opozicija užėmė beveik 90 procentų iš 452 vietų Honkongo rajonų tarybose. Tai padaryti jai padėjo pagreitį įgavusios antivyriausybinės nuotaikos, kurios buvo virtusios kelis mėnesius trukusiais protestais.

Nors tie rinkimai buvo skirti balsavimui už žemiausio rango renkamus valdininkus, jie buvo laikomi neformaliu referendumu, kuris parodė, kad visuomenė palaiko demokratijos šalininkų stovyklą.

Ši pergalė skaudžiai įgėlė Pekinui ir įkvėpė opoziciją, kad ir didesniuose rinkimuose ji galbūt sulauks sėkmės.

Tačiau per mažiau nei dvejus metus Pekinas atsikovojo pozicijas ir niekais pavertė šiuos laimėjimus, įgyvendinęs plataus masto saugumo priemones, dėl kurių politiniams disidentams vykdyti savo veiklą tapo daug rizikingiau.

Daugiau nei pusė tarybos narių iš demokratijos šalininkų stovyklos, daugiau nei 250 iš jų, pastarosiomis savaitėmis pasitraukė, kad nepakliūtų į Pekino kampaniją. Likusieji nerimauja, kad bus areštuoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius