Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„NY Times“: Į Europą plūsta kokainas – Belgijos uostų muitininkai priblokšti

Devintajame dešimtmetyje, kai dar buvo paauglys, Norbertas Somersas mielai leisdavo laisvą laiką šiame uoste, kur jo tėvas dirbo muitininku. Mėgstamiausia vaikino pramoga būdavo važinėtis po prieplaukas ir netrukdomam stebėti laivus.
Asociatyvi iliustracija
Antverpenas / „Pixabay“ nuotr.

Nuo to laiko uostas išaugo į didžiulį griežtai saugomą kompleksą, kurio plotas siekia apie 75 kvadratinius kilometrus, o sunkvežimiai ir kranai per metus perkrauna milijonus konteinerių.

N.Somersas, dabar čia dirbantis Belgijos muitinės narkotikų padalinio vadovu, nerimauja dėl vieno dalyko: šis uostas šiandien yra didžiulės tarpžemyninės narkotikų kontrabandos centras.

„Antverpene – ir visoje Europoje – vis smarkiau siautėja tikras kokaino cunamis“, – pareiškė N.Somersas, duodamas interviu šalia pirmųjų dokų, pastatytų dar XIX amžiuje.

Europą slegia auganti kokaino vartojimo problema, teigia pareigūnai: didžiuosiuose uostuose, pavyzdžiui, Antverpene, konfiskuojami vis didesnės siuntos, tokiose šalyse kaip Belgija ir Nyderlandai daugėja su narkotikais susijusio smurto ir korupcijos atvejų, o kokaino vartojimas ir mirčių skaičius visame žemyne išaugo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius