-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„NY Times“: Rusai nenori karo, bet valdžia jų negirdi

Šią savaitę savo gražiai sutvarkytame bute viename Maskvos bulvare laukdama draugų Svetlana Kozakova prisipažino išgyvenusi bemiegę naktį. Po prezidento Vladimiro Putino kartėlio kupinos kalbos pirmadienį, kurioje jis grasino Ukrainai karu, ji nuolat tikrino naujienas savo telefone.
Rusijos tankai pakeliui į Ukrainą
Rusijos tankai pakeliui į Ukrainą / „The New York Times“/„The New York Times“ nuotr.

„Viskas labai, labai neaišku, – sakė ji, – ir greičiausiai bus labai liūdna.“

Ištisus mėnesius rusai iš įvairių politinių sluoksnių kategoriškai neigė JAV perspėjimus, kad jų šalis gali netrukus įsiveržti į Ukrainą, atmesdami juos kaip fantastinį Vakarų dezinformacinio karo su Kremliumi prasimanymą.

Tačiau šią savaitę po kelių V. Putino pasirodymų televizijoje, pribloškusių ir išgąsdinusių kai kuriuos ilgamečius stebėtojus, tas nerūpestingo ignoravimo jausmas peraugo į didelį nerimą.

Ankstų ketvirtadienio rytą bet koks likęs skepticizmas, kad Rusija pradės įsiveržimą, išgaravo, kai V.Putinas paskelbė pradedąs „specialią karinę operaciją“ Ukrainoje.

Apklausų vykdytojai teigia, kad dauguma rusų tikriausiai palaiko V.Putino formalų Rusijos remiamų teritorijų Rytų Ukrainoje pripažinimą šią savaitę, ypač todėl, kad jie neturėjo kito pasirinkimo šiuo klausimu ir jokia reikšminga politinė jėga šalyje nepasisakė prieš tokį sprendimą.

Tačiau karas yra visai kitas dalykas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius