Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„NY Times“: V.Putinas ir Xi Jinpingas laikosi išvien – kuria frontą prieš Vakarus

JAV prezidentas Joe Bidenas gali turėti sąjungininkų demokratinėse valstybėse, tačiau, kaip pabrėžė trečiadienį vykęs nuotolinis viršūnių susitikimas, Rusija ir Kinija vis dar turi viena kitą.
Rusijos posūkis į Kiniją taip ir nepasiteisino
Rusijos posūkis į Kiniją taip ir nepasiteisino / 123rf.com nuotr.

Kinijos prezidentas Xi Jinpingas, susidūręs su J.Bideno ir kitų šalių lyderių diplomatiniu šią žiemą vyksiančiu Pekino olimpinių žaidynių boikotu, užsitikrino Rusijos prezidento Vladimiro Putino viešą pažadą, kad jis renginyje dalyvaus. V.Putinas yra pirmasis šalies vadovas, suskubęs priimti kvietimą.

Rusijos vadovas, kuriam grasinama itin skausmingomis Vakarų sankcijomis, jei Rusijos pajėgos užpuls Ukrainą, iš Xi Jinpingo išgirdo pasiūlymą Rusijai ir Kinijai bendradarbiauti, siekiant „veiksmingiau saugoti abiejų šalių saugumo interesus“.

Xi Jinpingo ir V.Putino vaizdo konferencija trečiadienį – jau 37-asis kartas nuo 2013-ųjų, kai abu šalių vadovai susitiko.

Pasak Kinijos lyderio, susitikimas buvo ir dviejų su Vakarų spaudimu kovojančių autokratų solidarumo parodymas, ir abipusiai naudingos, vis glaudesnės jų partnerystės demonstravimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius