Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„NY Times“: Viltinga prognozė – omikron atmaina išstums kitas, bet bus švelnesnė?

Remiantis nauju Pietų Afrikos mokslininkų atliktu laboratoriniu tyrimu, žmonės, pasveikę nuo koronaviruso omikron atmainos sukeltos ligos, tikriausiai bus apsaugoti nuo delta atmainos sukeliamų infekcijų. Jei tolesni eksperimentai patvirtins šias išvadas, tai gali reikšti, kad pandemijos ateitis bus ne tokia baisi.

Šiuo metu prognozuojama, kad per trumpą laiką omikron infekuos daugybę žmonių, o tai kels didžiulę įtampą viso pasaulio ekonomikai ir sveikatos apsaugos sistemoms.

Tačiau nauji tyrimai rodo, kad ilgainiui, jei pasaulyje ims vyrauti omikron, gali būti mažiau sunkiai sergančių ligonių ir mirčių nei tuo atveju, jei ir toliau siautėtų delta.

„Tikėtina, kad omikron išstums deltą“, – patvrtino Alexas Sigalas, virusų ekspertas iš Afrikos sveikatos tyrimų instituto Durbane, Pietų Afrikoje, vadovavęs naujajam tyrimui.

„Galbūt išstumti deltą iš tikrųjų yra geras dalykas – mes norėtume tokio viruso, su kuo galėtume lengviau gyventi ir kuris trikdytų mūsų kasdienybę mažiau nei ankstesnės atmainos,“ – tęsė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius