Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nyderlandų valdžios atstovai atmeta referendumo dėl Ukrainos rezultatus

Nyderlandų parlamento žemieji rūmai antradienį parėmė Europos Sąjungos ir Ukrainos susitarimą, taip stodami prieš praėjusiais metais surengto referendumo rezultatus.
Nyderlandų premjeras Markas Rutte
Nyderlandų premjeras Markas Rutte / „Scanpix“ nuotr.

Šis žingsnis buvo planuotas dar nuo gruodžio mėnesio, kai parlamento nariai sutarė, kad jie savo balsavimu gali atverti Ukrainai duris narystei Europos Sąjungoje.

Manoma, kad ir Nyderlandų parlamento aukštieji rūmai, Senatas, balsuos už susitarimo patvirtinimą.

Praėjusių metų balandžio mėnesį olandų euroskeptiškų jėgų surengtame referendume buvo nubalsuota prieš susitarimą, sustiprinantį ES ir Kijevo prekybinius ryšius.

Balsuoti tuomet atėjo tik 32 proc. rinkėjų, tačiau pagal pakeistą referendumo įstatymą tiek užteko, kad balsavimas būtų laikomas legitimiu. Prieš Ukrainos narystę Europos Sąjungoje balsavo daugiau nei 60 proc. atėjusių.

Referendumo eigą stebėję ekspertai pabrėžė, kad Kremlius metė itin dideles pastangas, kad olandai suabejotų Ukrainos pasirengimu asociacijos sutarčiai. Prieš susitarimą agitavo ir vienas populiariausių Nyderlandų politikų, populistiniais pasisakymais pagarsėjęs kraštutinės dešinės atstovas Geertas Wildersas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius