Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

O.Arestovyčiui teko atsiprašyti: padariau rimtą klaidą ir žadu trauktis

Ukrainos prezidento kanceliarijos patarėjas Oleksijus Arestovyčius kelias dienas turėjo pasiaiškinti dėl savo žodžių apie raketų ataką Dnipro mieste, kur žuvo kelios dešimtys žmonių ir buvo sugriautas namas. „Tiesioginės transliacijos metu padariau rimtą klaidą“, – kalbėjo O.Arestovyčius. Antradienį savo „Facebook“ paskyroje jis publikavo nuotrauką su ranka rašytu prašymu prezidento kanceliarijos vadovui trauktis iš pareigų ir parašė: „Noriu parodyti civilizuoto elgesio pavyzdį.“
Oleksijus Arestovyčius
Oleksijus Arestovyčius / 15min koliažas

Ukrainos prezidento kanceliarijos patarėjas į skandalą pateko po to, kai tiesioginiame „Feigin live“ eteryje užsiminė, kad tragedija Dnipro mieste galėjo įvykti po to, kai Ukrainos oro gynybos sistemos numušė rusų paleistą raketą, o jos sprogmuo nukrito ant namo.

Šie O.Arestovyčiaus žodžiai sulaukė didelio pasipiktinimo socialiniuose tinkluose ir žiniasklaidoje.

Patarėjo žodžius suskubo paneigti Ukrainos oro pajėgos, kurios paaiškino, kad namas Dnipre buvo sugriautas rusų raketos ir oro gynybos sistemos jos nenumušė.

„Ukrainos ginkluotosios pajėgos neturi ginklų, galinčių numušti tokio tipo raketas, kurias rusai paleido sausio 14-ąją ir kurių viena pataikė į gyvenamąjį namą Dnipro mieste“, – pareiškė Ukrainos kariuomenės oro pajėgų vadas generolas leitenantas Mykola Olesčukas.

O.Arestovyčius iš pradžių suskubo atsiprašyti, po to nusprendė, kad atsiprašyti jis neturėtų, nes esą tik darė prielaidą apie raketų ataką, tačiau nieko neteigė. Taip pat kaltino savo nuovargį, esą dėl to galėjo paskelbti nepatikrintą informaciją.

Tačiau tai nenuramino dalies Ukrainos visuomenės ir kai kurių politikų. Ukrainos Aukščiausiosios Rados deputatas, „Europos solidarumas“ partijos narys Oleksijus Hončarenka netgi paskelbė, kad deputatai renka parašus po oficialiu kreipimųsi į Prezidentūrą, kuriame raginama atleisti O.Arestovyčių iš patarėjo pareigų.

„Zuma press“/„Scanpix“/Rusams savaitgalį apšaudžius daugiabutį Ukrainos Dnipro mieste žuvo mažiausiai 35 žmonės
„Zuma press“/„Scanpix“/Rusams savaitgalį apšaudžius daugiabutį Ukrainos Dnipro mieste žuvo mažiausiai 35 žmonės

Politikas pastebėjo, kad O.Arestovyčiaus žodžius dėl oro gynybos sistemų veiklos pasigavo Kremlius. Vladimiro Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas, komentuodamas tragediją Dnipre, teigė, kad „Rusija nesitaiko į gyvenamuosius namus, o žmonės žuvo dėl ukrainiečių oro gynybos sistemos veiklos.“

O.Arestovyčius pirmadienio vakarą „Feigin live“ laidoje vis dėlto nusprendė dar kartą atsiprašyti už savo žodžius.

O.Arestovyčius: tie žmonės, kurie sąmoningai kalba šia tema, turi gana konkrečių tikslų.

„Nesvarbu, dėl kokios priežasties ar kaip žiūrovai ją išgirdo, nuo šiol griežčiau vertinsiu transliuojamą informaciją.

Nuoširdžiai atsiprašau aukų ir jų artimųjų, Dnipro gyventojų ir visų tų, kuriuos labai įžeidė mano per anksti iškelta klaidinga versija apie Rusijos raketos pataikymo į gyvenamąjį namą priežastį“, – kalbėjo O.Arestovyčius.

Jis teigė esą „į jį nukreiptų pašaipų lygis nepalyginamas su eterio klaidos pasekmėmis“.

O.Arestovyčius taip pat tvirtino, kad dėl jo pasisakymų kilęs skandalas yra dirbtinai pučiamas.

„Tie žmonės, kurie sąmoningai kalba šia tema, turi gana konkrečių tikslų.

Maskva siekia susilpninti Ukrainos informacinę įtaką (taip pat ir rusams).

Ukrainos opozicija taip puola valdžią, pelnydama politinių taškų karo metu ir galvodama apie būsimus rinkimus.

Siekis suskaldyti ukrainiečius lemiamais istorijos momentais yra sėkmingiausia Kremliaus strategija, kuria jis sėkmingai naudojasi pastaruosius 400 metų, o gal ir ilgiau.

Mūsų opozicijos darbas siekiant suskaldyti ukrainiečius ir ieškoti išdavikų politiniams dividendams gauti yra žaidimas, kurį Kremlius sumaniai naudojo ir tebenaudoja“, – teigė prezidento kanceliarijos patarėjas.

O.Arestovyčiaus „Facebook“ nuotr./O.Arestovyčiau pasirašytas prašymas
O.Arestovyčiaus „Facebook“ nuotr./O.Arestovyčiau pasirašytas prašymas

Anot jo, „sąmoningas statymas ant ukrainiečių neapykantos ukrainiečiams (nepriklausomai nuo pavardžių), statymas ant susiskaldymo, ant politinių žaidimų kariaujančioje šalyje yra būdas pralaimėti karą, kaip jau ne kartą yra nutikę mūsų istorijoje“.

Antradienį savo „Facebook“ paskyroje jis publikavo nuotrauką su ranka rašytu prašymu prezidento kanceliarijos vadovui trauktis iš pareigų ir parašė: „Parašiau atsistatydinimo pareiškimą. Noriu parodyti civilizuoto elgesio pavyzdį: principinė klaida reiškia atsistatydinimą.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius