-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Odesos regiono vadovas Michailas Saakašvilis meta rimtus kaltinimus oligarchui Ihoriui Kolomoiskiui

Naujuoju Odesos regiono vadovu paskirtas buvęs Gruzijos prezidentas Michailas Saakašvilis ryžtingai ėmėsi darbų. Nauju jo taikiniu kovoje su korupcija tapo buvęs Dniepropetrovsko gubernatorius, turtuolis Ihoris Kolomoiskis, skelbia newsru.com.
Odesos regiono gubernatorius Michailas Saakašvilis
Odesos regiono gubernatorius Michailas Saakašvilis / „Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr.

„Aš turiu labai dideles galimybes, todėl jis nerimauja. Jis puikiai žino, kad manęs negalima nei nupirkti, nei įbauginti“, – Ukrainos televizijos eteryje aiškino M.Saakašvilis, teigdamas, kad I.Kolomoiskis gali būti susijęs su kontrabanda Odesos uoste.

M.Saakašvilis taip pat teigė, kad jau sulaukė I.Kolomoiskio patikėtinių grasinimų, tačiau jis pasiruošęs už savo žodžius atsakyti net ir teisme. Buvusio Gruzijos prezidento teigimu, Ukrainos oligarchas dar jo darbo Tbilisyje metu siūlė jo komandos nariams kyšį.

„Jis pamena, kad nebuvo įmanoma manęs nupirkti tada Gruzijoje ir žino, kad nenupirks ir dabar. Dėl to ir panikuoja. Aš pristatysiu visus įrodymus, kuriuos surinko teisėsauga. Kalbu ir apie pinigų plovimą, ir apie nelegalią prekybą“, – pasakojo M.Saakašvilis.

I.Kolomoiskis jau kurį laiką viešai kritikuoja naująjį Odesos regiono vadovą. Ukrainos turtuolio teigimu, M.Saakašvilis tėra „laikina figūra“. „Kai jis atiduos Odesą rusams, mums vėl reikės ją atsikovoti“, – aiškino į prezidento Petro Porošenkos nemalonę patekęs I.Kolomoiskis.

„Dešiniojo sektoriaus“ karių rėmimu kaltinamas I.Kolomoiskis, vienas iš „PrivatBank“ savininkų ketina teistis ir su „Ukrnafta“. Jo teigimu, didžiausia šalies naftos ir dujų produktų perdirbėja turės sumokėti 5 milijardus dolerių už jo kaip akcininko apribotus įgaliojimus.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius