-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Olimpiada patyrė kibernetinę ataką

Olimpiniai pareigūnai sekmadienį pranešė, kad dėl interneto ir bevielio interneto sutrikimų per Pjongčango žaidynių atidarymo ceremoniją kalta kibernetinė ataka, tačiau atsisakė nurodyti, kas už tai atsakingas.
 Pjongčango olimpinių žaidynių atidarymas
Pjongčango olimpinių žaidynių atidarymas / „Scanpix“ nuotr.

Vidinio interneto ir belaidžio interneto sistemų darbas sutriko penktadienį maždaug 19 val. 15 min. vietos (12 val. 15 min. Lietuvos) laiku, prieš pat atidarymo ceremoniją, o šeštadienio vidurdienį jų įprastas darbas dar nebuvo atnaujintas. Pietų Korėja šeštadienį pradėjo tyrimą dėl šių paslaptingų interneto ryšio sutrikimų.

Kibernetinio saugumo komandos ir ekspertai iš Pietų Korėjos gynybos ministerijos bei dar keturios kitos ministerijos suformavo specialią tyrimo grupę. Pareigūnai pabrėžia, kad interneto sutrikimai neturėjo įtakos olimpiados atidarymo ceremonijai, kurios metu buvo panaudota daug aukščiausiųjų technologijų.

Atidarymo ceremonijoje vėlų penktadienio vakarą dalyvavo Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong Uno sesuo Kim Yo Jong, Pietų Korėjos prezidentas Moon Jae-inas bei Jungtinių Valstijų viceprezidentas Mike‘as Pence'as.

Interneto ryšio sutrikimas įvyko po kelių perspėjimų dėl kibernetinių atakų prieš olimpiados organizatorius bei kaltinimų Rusijai, nors Maskva tuos pareiškimus neigia. Šiaurės Korėja taip pat kaltinta dėl virtinės kibernetinių atakų, įskaitant ir pernai gegužę įvykdytą duomenis šifruojančio viruso „WannaCry“ ataką, per kurią visame pasaulyje buvo užkrėsta 300 tūkst. kompiuterių.

Pietų Korėjos tyrimo grupė neskelbia, kas gali būti kaltas dėl penktadienio kibernetinės atakos.

„Šaltinio neatskleisime“, – sakė olimpiados organizatorių atstovas Sung Baik-you.

Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) atstovas Markas Adamsas sakė, jog neskelbti šaltinio, kol vyksta tyrimas, yra „normali praktika“.

„Šiuo metu užtikriname, kad mūsų sistemos būtų saugios, o jos yra saugios, tad aptarinėti detales nenaudinga“, – sakė jis ir pridūrė: „Tikrai nežinau, kas tai, ir geriausia industrijos praktika yra šiuo etapu nekalbėti apie atakas.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius