Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Opozicijos ataskaita: Vladimirui Putinui priklauso 20 rezidencijų, 43 lėktuvai ir kitas „amoralus“ turtas

Rusijos opozicijos lyderių pranešimas skelbia, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas mėgaujasi tokiu gyvenimo būdu, kuris „galėtų būti lyginamas su Persijos įlankos monarcho arba oligarchų gyvenimu“.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas / AP/„Scanpix“ nuotr.

Pranešimo pavadinimas – „Sunkų darbą dirbančio žmogaus gyvenimas“ – sarkastiškas. Tokiais žodžiais V. Putinas kartą apibūdino savo, kaip prezidento, gyvenimą, skelbia Laisvasis Europos radijas.

Pranešimo autoriai – opozicijos lyderiai, „Solidarumo“ judėjimo nariai Borisas Nemtsovas ir Leonidas Martyniukas – tvirtina, kad per 12 V. Putino buvimo valdžioje metų labai ryškiai padaugėjo privilegijų, kuriomis mėgaujasi prezidentas.

Teigiama, kad V. Putinui priklauso 20 rezidencijų, daugybė lėktuvų ir prabangių mašinų. Rašoma, kad prabangus gyvenimo būdas yra pagrindinė priežastis, dėl kurios prezidentas „maniakiškai laikosi įsikibę valdžios“.

Pranešimą puošia prezidento gyvenamųjų vietų, lėktuvų, jachtų ir automobilių nuotraukos. B. Nemtsovas, konferencijoje Maskvoje pristatydamas pranešimą, sakė, kad šią valstybės nuosavybę perleisti vienam asmeniui yra „amoralu“ ir „nusikalstama“. Skelbiama, kad kai kurių prezidento rezidencijų restauracija kainavo dešimtis milijonų dolerių. 

Pranešime tvirtinama, kad V. Putinui priklauso 43 lėktuvai, 15 sraigtasparnių, 4 jachtos ir visas automobilių parkas, kuriuo jis gali naudotis. Rašoma, kad vieno lėktuvo vertė yra 1 milijardas dolerių.

B. Nemtsovas mano, kad tai yra korupcijos požymis.

„V. Putino laikrodžių kolekcija, kurios vertė yra apie 700 000 JAV dolerių (22 mln. rublių), yra privati jo nuosavybė. Kyla klausimas, kaip žmogus, deklaruojantis, kad per metus uždirba 3,6 mln. rublių, gali įsigyti tokią laikrodžių kolekciją. Manome, kad tai korupcija. Arba jis gavo 500 000 rublių vertės laikrodį dovanų ir to nedeklaravo – tai reikštų, kad buvo duotas kyšis – arba jo pajamos neatitinka deklaracijos“, – tvirtino B. Nemtsovas.

V. Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas teigė, kad rezidencijos, lėktuvai ir automobiliai yra vyriausybės nuosavybė, o prezidentas visu tuo naudojasi legaliai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius