Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

P.Porošenka tikisi, kad prancūzų ir vokiečių taikos pasiūlymas bus veiksmingas

Ukrainos prezidentas Petro Porošenka šeštadienį sakė, kad naujasis pasiūlymas, kaip pasiekti taiką kovose su promaskvietiškais teroristais Ukrainos rytuose, bus veiksmingas.
Susitikimo akimirka
Susitikimo akimirka / „Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr.

Paklaustas naujienų agentūros „Reuters“ Miuncheno saugumo konferencijos kuluaruose, ar Vokietijos kanclerės Angelos Merkel ir Prancūzijos prezidento Francois Hollande'o iniciatyva, pateikta Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui, gali būti veiksminga, jis atsakė: „taip“.

P.Porošenka dar pridūrė turįs vilties, kad ši iniciatyva užtikrins daugiau saugumo Europoje. 

P.Porošenka dar pridūrė turįs vilties, kad ši iniciatyva užtikrins daugiau saugumo Europoje

Rusijos, Vokietijos ir Prancūzijos lyderiai penktadienį per derybas vėlai vakare sutarė rengti planą, kaip nutraukti karo veiksmus Ukrainoje, kai šalies rytuose teroristai tęsia mirtiną puolimą, pranešė šeštadienį pareigūnai.

Rusijos prezidento Vladimiro Putino atstovas sakė, kad ilgiau kaip keturias valandas trukusios derybos baigėsi jau šeštadienį ir kad lyderiai sutarė, jog bus rengiamas planas, kuriame būsią ir Ukrainos prezidento P.Porošenkos pasiūlymų.

Jokių šio plano detalių neatskleista, bet Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas sakė žurnalistams, kad derybos buvusios „turiningos ir konstruktyvios“ ir pridūrė, kad Vokietijos kanclerė Angela Merkel ir Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as  po jų išvyko be spaudos konferencijos.

Pasak D.Peskovo, ryšys tarp lyderių bus toliau palaikomas, ir derybų rezultatai būsią galutinai suderinti telefonu vadinamuoju „Normandijos formatu“.

„Dirbama rengiant galimo bendro dokumento apie Minsko susitarimų įgyvendinimą tekstą“, – pažymėjo D.Peskovas.

Vienas prancūzų pareigūnas taip pat pavadino derybas „konstruktyviomis ir realiomis“, ir sakė, jog dirbama dėl dokumento, kuriuo bus siekiama įgyvendinti rugsėjį sutartas paliaubas.

V.Putinas, A.Merkel ir F.Hollande'as, kurie po susitikimo į žiniasklaidos atstovus nesikreipė, dedamas pastangas sekmadienį telefonu turi aptarti su Ukrainos prezidentu P.Porošenka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius