Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 03 27 /11:19

Paaiškėjo Italijos kalnuose per sniego laviną žuvusios lietuvės tapatybė, mirtis buvo staigi

Viena iš dviejų sniego lavinos aukų Italijos kalnų slėnyje buvo 33 metų lietuvė Solveiga Kemzūraitė, kuri žuvo kartu su savo partneriu 51 metų italu Gabriele Costantini, skelbia Italijos žiniasklaida.
Solveiga Kemzūraitė
Solveiga Kemzūraitė / „Facebook“ nuotr.

Nelaimingas atsitikimas įvyko Sasso Nero kalne, maždaug 1 700 m aukštyje. Abu žuvusieji, 51 metų Italijos pilietis G.Costantini ir 33 metų lietuvė S.Kemzūraitė, kilusi iš Kėdainių rajono, buvo Cavallino-Treporti bendruomenės gyventojai.

Jie šeštadienį buvo išėję į žygį sniegbačiais, skelbia „Rai News“.

Apie dingimą šeštadienį vakare paskelbė viešbučio, kuriame jie buvo apsistoję, savininkas, kai vakarienės metu jų nepamatė. Tuomet jau buvo per vėlu pradėti paiešką, kuri prasidėjo sekmadienio rytą ir buvo greitai baigta.

Įvykio vietoje dirbo Italijos pareigūnai, Alpių gelbėtojai ir gelbėjimo sraigtasparnis. Vieno iš keliautojų kūnas buvo rastas po sniegu, o kito – sniego paviršiuje. Gelbėtojai daro išvadą, kad pora žuvo iš karto, kai ją užgriuvo šlapio sniego lavina.

Italijos žiniasklaida paskelbė iš drono filmuotus vaizdus, kuriuose matyti vieta, kurioje rasti S.Kemzūraitės ir G.Costantini kūnai.

Tikėtina, kad pora atsidūrė netinkamoje vietoje netinkamu laiku. Nuo kalno pradėjęs čiuožti šlapias sniegas greitai virto lavina ir užgriuvo porą, kai ji bandė įveikti kanalą.

Taip pat šeštadienį Aurina slėnyje labiau pasisekė 51 metų moteriai iš Vandoieso. Ji išgyveno laviną, kuri ją nunešė apie 180 metrų žemyn į slėnį. Tik iš dalies palaidota sniego maždaug 1 800 metrų aukštyje, ji sugebėjo išsikviesti pagalbą. Ji buvo išgelbėta patyrusi nedidelių sužalojimų.

Kilusi iš Kėdainių rajono

Jauna moteris kilusi iš Kėdainių rajono, rašo rinkosaikste.lt. Ji čia augo, mokėsi Pernaravos mokykloje. S.Kemzūraitė su šeima gyveno netoli Pernaravos esančioje atokesnėje sodyboje.

Baigusi mokyklą ji išvyko mokytis į Kauno prekybos ir verslo mokyklą. Vėliau kurį laiką moteris gyveno Italijoje, Cavallino Treporti mieste. Dirbo „Ca Pasquali Village“ viešbutyje.

Buvę klasiokai, bičiuliai, draugai ir visi pažinoję siunčia nuoširdžią užuojautą kėdainietės mamai bei sesėms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius