Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pabėgęs buvęs Šri Lankos prezidentas išvyko iš Singapūro

Buvęs Šri Lankos prezidentas Gotabaya Rajapaksa, praeitą mėnesį pabėgęs iš protestų apimtos savo šalies, išvyko iš Singapūro, ketvirtadienį pranešė migracijos tarnyba.
Gotabaya Rajapaksa 
Gotabaya Rajapaksa  / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Šri Lanka

Vieno sakinio pranešime, paskelbtame Imigracijos ir patikros postų valdybos, nenurodoma, kur išvyko buvęs lyderis. Tačiau Tailando pareigūnai trečiadienį sakė, kad Šri Lankos vyriausybė prašė suteikti G.Rajapaksai leidimą atvykti, ir pridūrė, jog jam bus leista laikinai apsigyventi.

Tailando premjeras Prayuthas Chan-O-Cha sakė žinąs apie G.Rajapaksos ketinimus atvykti ir leidęs surengti tokį vizitą dėl humanitarinių priežasčių, nes buvęs prezidentas prašėsi prieglobsčio trečiojoje šalyje. Daugiau informacijos jis nepateikė.

G.Rajapaksa savo kelionės planų viešai nekomentavo. Pabėgęs iš Šri Lankos praeitą mėnesį jis pirmiausiai kariniu lėktuvu išskrido į kaimyninius Maldyvus, o paskui – į Singapūrą. Iš prezidento posto jis atsistatydino tik išvykęs iš Šri Lankos.

Šri Lankoje kelis pastaruosius mėnesius vyko dideli gatvių protestai, per kuriuos buvo reikalaujama demokratinių reformų ir šalį apėmusios gilios ekonomikos krizės sprendinių.

Kolombe virtinę vyriausybinių pastatų ir rezidencijų užėmę protestuotojai kaltina Rajapaksų šeimą netinkamu valdymu ir korupcija, nuvedusių šalį į ekonomikos krizę, per kurią gyventojams pradėjo stigti būtiniausių dalykų, tokių kaip vaistai, maistas ir kuras. Šri Lanka pradėjo derybas su Tarptautiniu valiutos fondu (TVF) dėl finansinės pagalbos programos.

Tailando užsienio reikalų ministerijos atstovas Tanee Sangratas trečiadienį sakė, kad G.Rajapaksos „viešnagė yra laikino pobūdžio, [jam] ketinant vėl išvykti. Politinio prieglobsčio nebuvo prašyta.“ Atstovas ketvirtadienį nesutiko atsakyti, ar eksprezidentas jau atvyko į Tailandą.

G.Rajapaksa buvo ne vien kritikuojamas netinkamai valdęs šalies ekonomiką, bet ir, anot žmogaus teisių grupių, prisidėjo prie karo nusikaltimų, kai buvo gynybos sekretorius per Šri Lankos pilietinį karą, pasibaigusį 2009 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius