Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pakistane ataką suorganizavęs separatistų lyderis žuvo per sprogimą Afganistane

Separatistų lyderis, kaltinamas praėjusį mėnesį suorganizavęs ataką Kinijos konsulate Pakistane, žuvo per sprogimą Afganistane, ketvirtadienį pranešė jo separatistų grupuotė ir pakistaniečių pareigūnai.
Kandaharas
Kandaharas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Aslamas Balochas, vienas iš Beludžistano išlaisvinimo armijos (BLA), ir penki jo bendrininkai žuvo per sprogimą, pranešė grupuotės atstovas Jeeyandas Balochas. Daugiau detalių apie tą incidentą jis nenurodė. Tuo metu Pakistano saugumo pareigūnai, norėję likti nežinomi, sakė, kad A.Balochas žuvo antradienį pietiniame Afganistano Kandaharo mieste.

Provincijos tarybos narys iš Kandaharo Mohammadas Yousofas Younosi nurodė, kad antradienį mirtininkui sprogdintojui užpuolus vieną namą turtingame miesto rajone žuvo šeši žmonės. Pasak jo, sprogimas buvo toks galingas, kad išdužo jo namo ir dar kelių pastatų, esančių kitame kvartale, langai.

M.Y.Younosi sakė pažinojęs vieną žmogų, kuris žuvo per tą išpuolį. Pasak tarybos nario, minimas asmuo buvo atvykęs iš Pakistano Beludžistano provincijos, o pareigūnams apie jo buvimą Afganistane jis pranešė prieš kelias savaites.

„Jų kalba ir drabužiai skyrėsi nuo mūsiškių. Žinojau, kad jie ne iš Afganistano, ir nerimavau dėl to, kas jie tokie“, – pasakojo M.Y.Younosi.

Už tą ataką atsakomybės kol kas niekas neprisiėmė. Beludžistane veikia kelios kovotojų ir separatistų grupuotės.

Pakistanas kaltina Afganistaną padedant slapstytis Beludžistano separatistams, įskaitant tuos, kurie surengė gyvybių nusinešusią ataką Kinijos konsulate Karačyje lapkritį. Afganistanas savo ruožtu Pakistaną kaltina slepiant talibus ir kitus islamistus ekstremistus.

Trys užpuolikai lapkritį įsiveržė į Karačyje įsikūrusį Kinijos konsulatą ir susišaudė su saugumo pajėgomis. Užpuolikai buvo nušauti. Taip pat žuvo du policininkai ir du civiliai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius