-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 07 11 /11:04

Pakistane savižudžio sprogdintojo surengtos atakos aukų padaugėjo iki 20

Pakistano šiaurės vakaruose antradienį viename rinkimų kampanijos renginyje savižudžio sprogdintojo surengto išpuolio aukų skaičius išaugo iki 20, pranešė pareigūnai.
Pakistano policija
Pakistano policija / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Ataka surengta šalyje tvyrant susirūpinimui dėl saugumo prieš vėliau šį mėnesį įvyksiančius visuotinius rinkimus.

Pareigūnai patvirtino, kad antradienį vakare per mirtininko išpuolį Pešavaro mieste žuvo vienas iš Nacionalinė liaudies partijos (ANP) vietos lyderių Haroonas Bilouras.

ANP anksčiau buvo nekart tapusi islamistų kovotojų taikiniu dėl savo griežto nepritarimo ekstremistiniams judėjimams, tokiems kaip Talibanas.

Antradienio ataka buvo surengta praėjus kelioms valandoms po to, kai Pakistano kariuomenės atstovas spaudai įspėjo apie grėsmes saugumui prieš liepos 25 dieną vyksiančius visuotinius rinkimus.

„Aukų skaičius išaugo iki 20, dar 63 žmonės buvo sužeisti. 35 nukentėjusieji tebegydomi dviejose Pešavaro ligoninėse“, – naujienų agentūrai AFP nurodė Pešavaro policijos vadas Qazi Jameelas.

Naujausią informaciją apie aukų skaičių patvirtino ir Pešavaro sveikatos pareigūnas Zulfiqaras Babakhelis.

Sprogmenų neutralizavimo būrio vadas Shafqatas Malikas sakė, jog maždaug 16 metų amžiaus mirtininkas turėjo liemenę su 8 kg sprogmenų ir 3 kg šratų.

Pešavaro teisininkai trečiadienį paskelbė streiką, protestuodami prieš H.Bilouro, kuris taip pat buvo advokatas, nužudymą. Prie šios akcijos prisijungė ir vietos prekybininkai.

H.Bilouras buvo vienas iš ANP kandidatų rinkimuose ir priklausė vienai įtakingai politinei Chaibero Pachtunchvos provincijos, kurios sostinė yra Pešavaras, šeimai. Jo tėvas Bashiras Bilouras, vienas pagrindinių ANP lyderių, taip pat žuvo per mirtininko išpuolį 2012 metais.

Sprogimas driokstelėjo, kai H.Bilouras ruošėsi kreiptis į maždaug 200 savo šalininkų.

Atsakomybę už išpuolį prisiėmė Pakistane veikianti kovotojų grupuotė „Tehreek-e-Taliban Pakistan“ (TTP).

„Tehreek-e-Taliban Pakistan“ mudžahedas (džihado kovotojas) Abdul Karimas vakar vakare surengė ataką prieš įtakingą ANP veikėją Harooną Bilourą, per kurią šis žuvo“, – rašoma grupuotės atstovo spaudai Mohammado Khorasani paskelbtame pareiškime.

Pasak jo, kovotojai „jau paskelbė karą“ ANP ir ragina gyventojus nesiartinti prie jos atstovų, nes „priešingu atveju patys būsite atsakingi už savo žūtį“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius