-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Pakistano prezidentas prisaikdino naujus kabineto narius

Pakistanas penktadienį prisaikdino naujus kabineto ministrus, po neramios savaitės kai buvo renkamas naujas premjeras, šalies Aukščiausiajam Teismui atstatydinus jo pirmtaką dėl to, kad šis slėpė šeimos turtą.
Shahidas Khaqanas Abbasi
Shahidas Khaqanas Abbasi / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Pakistanas

Į premjero Shahido Khaqano Abbasi 43 narių kabinetą įtrauktas užsienio reikalų ministras Khawaja Mohammadas Asifas, iki penktadienio buvęs apsaugos ministru teismo pašalinto Nawazo Sharifo vyriausybėje.

Nuo savo valdymo pradžios 2013 metais, N.Sharifo vyriausybė neturėjo užsienio reikalų ministro, nors su šia pareigybę susijusius darbus dažniausiai vykdydavo vienas premjero ministrų Sartajus Aziz (Sartajus Azizas).

Sh.Kh.Abbasi gynybos ministru paskyrė jauną įstatymų leidėją Khuramą Dastgiri. Šis sprendimas daugelio laikomas Sh.Kh.Abasi mėginimu išvengti akistatos su kariuomene.

Tarp kabineto narių yra ir finansų ministras Ishaqas Dari, artimas Sh.Kh.Abasi giminaitis, kuris ir anksčiau tarnavo finansų ministru. Jo paskyrimas sukėlė nuostabą, nes Aukščiausiasis Teismas nurodė jį teisti dėl korupcijos.

N.Sharifo vidaus reikalų ministras, Chaudhry Nisaras Ali Khanas, neįtrauktas į naująjį kabinetą, nes šį mėnesį atsistatydino dėl nesutarimų su N.Sharifu. Ch.Khaną pakeitė Ahsanas Iqbalas, buvęs teritorijų planavimo ir plėtros ministras.

Pakistano prezidentas Mamnoonas Hussainas penktadienį prisaikdino ministrus, visus laikomus ištikimais N.Sharifui, per ceremoniją, kurioje dalyvavo diplomatai, biurokratai ir aukšto rango kariuomenės vadai.

Savaitės pradžioje Sh.Kh.Abbasi pakeitė 67 metų N.Sharifą, kurį atstatydino šalies Aukščiausiasis Teismas dėl to, kad jis slėpė turtą, tiksliau, kad jo sūnaus Dubajuje registruota įmonė mokėjo jam mėnesinį atlyginimą. N.Sharifas sako, kad tų pinigų jis niekada negavo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius