-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 07 28 /11:51

Pakistano teismui pripažinus premjerą N.Sharifą neturinčiu teisės eiti pareigų, jis atsistatydino

Pakistano Aukščiausiasis Teismas penktadienį pripažino ministrą pirmininką Nawazą Sharifą neturinčiu teisės eiti pareigų dėl seniai reiškiamų kaltinimų korupcija. Kiek vėliau buvo pranešta, kad premjeras atsistatydino.
Pakistano premjeras Nawazas Sharifas
Pakistano premjeras Nawazas Sharifas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Teismas Pakistanas

„Jis yra diskvalifikuojamas kaip parlamento narys – taigi, jis liovėsi eiti ministro pirmininko pareigas“, – sausakimšoje teismo salėje paskelbė teisėjas Ejazas Afzalas Khanas.

Teismas taip pat paprašė nacionalinio antikorupcinio biuro toliau tirti kaltinimus N.Sharifui, kylančius iš informacijos, aptiktos pernai nutekintuose „Panamos popieriuose“. Šie dokumentai, nutekinti iš vienos Panamos teisinių paslaugų kontoros, rodo, kad premjero šeima yra susijusi su pelningais ofšoriniais verslo projektais.

Dar joks Pakistano premjeras nėra išsilaikęs poste visą penkerių metų kadenciją.

Daugelio jų darbą anksčiau laiko nutraukdavo šalyje didelę įtaką turintys kariškiai arba Aukščiausiojo Teismo sprendimai. Kitus nuversdavo jų pačių partijos; premjerai būdavo priverčiami atsistatydinti arba net nužudomi.

Per 70 metų gyvuojančio Pakistano premjero istoriją Aukščiausiasis Teismas jau antrąkart diskvalifikavo pareigas einantį premjerą.

Per 70 metų gyvuojančio Pakistano premjero istoriją Aukščiausiasis Teismas jau antrąkart diskvalifikavo pareigas einantį premjerą.

2012 metais tuometis vyriausybės vadovas Yousafas Raza Gilani buvo diskvalifikuotas už nepagarbą teismui, kai atsisakė atnaujinti korupcijos bylą prieš pareigas tuo metu ėjusį prezidentą Asifą Ali Zardari.

Aukščiausiojo Teismo sprendimas be ceremonijų užbaigti N.Sharifo darbą yra jau trečiasis atvejis, kai šiam lyderiui nebuvo leista dirbti iki kadencijos pabaigos.

1993 metais jis buvo atleistas tuomečio prezidento dėl įtariamo kyšininkavimo, o 1999-aisiais N.Sharifą nuvertė kariškiai.

Po to, kai teismas paskelbė verdiktą, N.Sharifo atstovas spaudai pranešė, kad premjeras pasitraukia iš pareigų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius