-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 06 14 /14:54

Palestiniečių premjeras: B.Netanyahu pasitraukimas užbaigia „vieną blogiausių laikotarpių“

Benjamino Netanyahu pašalinimas iš Izraelio ministro pirmininko posto užbaigia vieną „blogiausių laikotarpių“ Izraelio ir palestiniečių konflikte, pirmadienį pareiškė palestiniečių premjeras Mohammedas Shtayyeh.
Benjaminas Netanyahu
Benjaminas Netanyahu / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Izraelio ministro pirmininko pasitraukimas po 12-os valdžioje praleistų metų žymi vieno blogiausių laikotarpių Izraelio ir palestiniečių konflikto istorijoje pabaigą“, – sakė jis prieš savaitinį palestiniečių vyriausybės posėdį.

Sekmadienį Izraelio parlamentas patvirtino naują vyriausybę, kuriai vadovaus dešiniųjų pažiūrų žydų nacionalistas Naftali Bennettas. Naująją koaliciją sudaro trys dešiniosios, dvi centristinės ir dvi kairiosios politinės jėgos, taip pat konservatyvioji arabų islamistų partija.

Tačiau M.Shtayyeh pareiškė, kad nepuoselėja iliuzijų dėl naujos vyriausybės arba tikimybės, kad ji padarys pažangą siekiant taikos susitarimo su palestiniečiais.

„Mes nemanome, kad ši nauja vyriausybė yra nors kiek mažiau bloga už buvusiąją, ir mes smerkiame naujojo ministro pirmininko Naftali Bennetto pareiškimus, remiančius Izraelio nausėdijas“, – pareiškė palestiniečių premjeras, kalbėdamas apie Izraelio vykdomas žydų gyvenviečių statybas okupuotame Vakarų Krante.

„Naujoji vyriausybė neturi ateities, jeigu ji neatsižvelgs į palestiniečių ateitį ir jų teisėtas teises“, – pridūrė M.Shtayyeh.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius