TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Palestiniečių premjeras smerkia Izraelio ministro pastabą, kad „palestiniečių nėra“

Palestiniečių premjeras Mohammadas Shtayyeh pirmadienį kurstytojiškais pavadino Izraelio finansų ministro Bezalelio Smotricho komentarą, kad „palestiniečių nėra“.
Jaunas palestinos protestuotojas
Jaunas palestinos protestuotojas / „Zuma press“/„Scanpix“

„Palestiniečių nėra, nes nėra palestiniečių tautos“, – sekmadienį sakė B.Smotrichas, cituodamas prancūzų ir izraeliečių kraštutinių dešiniųjų aktyvistą Jacques'ą Kupferį. Ministras kalbėjo per renginį Paryžiuje, rodo socialiniuose tinkluose išplatintas vaizdo įrašas.

„Po 2 tūkst. tremties metų pradeda pildytis Jeremijo, Ezekielio ir Izaijo pranašystės, ir Dievas renka savo tautą, Izraelio tauta grįžta namo“, – sakė B.Smotrichas.

„Yra arabų, kuriems tai nepatinka, tad ką jie daro? Jie išranda fiktyvią tautą ir reiškia fiktyvias teises į Izraelio žemę, tik tam, kad kovotų su sionizmo judėjimu“, – pridūrė jis.

B.Smotrichas pernai pradėjo dirbti ministru Izraelio lyderio veterano Benjamino Netanyahu vyriausybėje, kurią analitikai vadina labiausiai nutolusia į politinio spektro dešinę per visą šalies istoriją.

„Tai istorinė tiesa, tai biblinė tiesa... Arabai Izraelyje privalo ją išgirsti, kaip ir tam tikri žydai, sutrikę [žydai] Izraelyje; ši tiesa privalo būti išgirsta čia, Eliziejaus rūmuose (Paryžiuje), ir Baltuosiuose rūmuose Vašingtone, visi privalo išgirsti šią tiesą“, – kalbėjo B.Smotrichas.

M.Shtayyeh pirmadienį Palestiniečių autonomijos vyriausybės posėdyje sakė, kad šie „kurstytojiški pareiškimai atitinka pirmųjų sionistų posakius apie „žemę be tautos tautai be žemės“.

Pasak jo, B.Smotricho komentarai yra „dabartinės Izraelio vyriausybės... ekstremistinės, rasistinės sionistinės ideologijos įtikinamas įrodymas“.

B.Smotrichas ir jo partija „Religinis sionizmas“ ir anksčiau yra padarę kurstytojiškų pareiškimų apie palestiniečius.

Vasarį B.Smotrichas ragino nušluoti nuo žemės paviršiaus palestiniečių Chuvaros miestelį okupuotame Vakarų Krante, kai įtariamas palestiniečių judėjimo „Hamas“ kovotojas nušovė du izraeliečius.

Po incidento šimtai žydų naujakurių Chuvaroje padeginėjo palestiniečių namus ir automobilius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius