Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paliaubos kovų nesustabdė: Ukrainoje per parą žuvo trys kariai

Trys ukrainiečių kariai žuvo, o dar devyni buvo sužeisti per pastarąją parą šalies rytuose, kur toliau tęsiasi pavieniai vyriausybės pajėgų ir prorusiškų separatistų susirėmimai, antradienį pranešė šaltinis Ukrainos kariuomenėje.
Rusijos teroristai netoli Jelenovkos
Rusijos teroristai netoli Jelenovkos / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tai viena didžiausių netekčių Kijevo vyriausybės pajėgoms pastarosiomis dienomis, dar kartą parodanti, kokios trapios yra dvi savaites galiojančios paliaubos, paskelbtos pagal susitarimą su separatistais, kuris buvo sudarytas siekiant nutraukti konfliktą Rytų Ukrainoje, nusinešusį jau per 6 tūkst. žmonių gyvybių.

Informaciją apie vyriausybės pajėgų nuostolius naujienų agentūrai „Reuters“ pateikęs kariuomenės šaltinis, pageidavęs neviešinti jo vardo, daugiau detalių neatskleidė. Kitas kariuomenės atstovas anksčiau sakė, kad kovotojai per pastarąją parą 22 kartus bombardavo Ukrainos pajėgų pozicijas.

Tuo tarpu Rusijos, Vokietijos, Prancūzijos ir Ukrainos lyderiai, pirmadienio vakarą kalbėdamiesi telefonu, susitarė prašyti Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) dėti didesnes pastangas siekiant užtikrinti, kad būtų laikomasi paliaubų Ukrainos rytuose.

Jie taip pat sakė, kad konflikto šalims būtina vykdyti tolesnius vasario 12-ąją Minske sudaryto taikos susitarimo etapus, įskaitant apsikeitimą belaisviais, ir sudaryti galimybę teikti humanitarinę pagalbą, nurodė Vokietijos vyriausybės atstovas Steffenas Seibertas.

„Kai tik tos sąlygos bus išpildytos, darbo grupė, kuri buvo įkurta Minske, turėtų judėti į priekį, imdamasi tolesnių žingsnių, tokių kaip pasiruošimas vietos valdžios rinkimams Luhansko ir Donecko srityse“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius