-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Palydovinės nuotraukos išdavė Pekiną: dirbtinės salos Pietų Kinijos jūroje ir toliau statomos

Ankstyvą rugpjūtį Kinijos užsienio reikalų ministras patikino, kad šalis sustabdė savo projektus ginčytinoje teritorijoje Pietų Kinijos jūroje, kurie kėlė nerimą ir kaimyninėms valstybėms, ir JAV. Tačiau rugsėjo pradžioje darytos palydovinės nuotraukos rodo ką kita, rašo „The Wall Street Journal“.
Spratlio salos 2015-ųjų rugsėjį
Spratlio salos 2015-ųjų rugsėjį / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Vašingtone įsikūręs Strateginių ir tarptautinių studijų centras šią savaitę paskelbė iš palydovo darytas aukštos raiškos nuotraukas, kuriose – Kinijos kontroliuojami rifai ginčytinose Spratlio salose. Jose matyti, kad Kinija ir toliau tęsia salų statymo darbus ir netrukus jose atsiras trys aerodromai.

Kinija teigia, kad salos turi ir gynybinę reikšmę, ir yra šalies „viešasis gėris“. Trečiadienį užsienio reikalų ministras aiškino, kad dabartiniai Kinijos veiksmai salose nėra statybos – tai esą tik logistinių sąlygų gerinimas. 

Kinija paskelbė, kad jai priklauso šimtai akrų ginčytinoje teritorijoje Pietų Kinijos jūros septyniuose rifuose. Ji Spratlio salas užėmė 2014 m. Kinijos kaimynės ir JAV baiminasi, kad Pekinas čia įkurs karines oro bazes. 

Dar 2012 m. didelė dalis rifų buvo vos matomi vandenyne. Naujausios nuotraukos rodo, kad beveik baigiamos sukurti dirbtinės salos su pastatais ir su asfalto ruožais, kurie, manoma, yra lėktuvų pakilimo takai. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius