Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Rusijos aplinkosaugos ministras pakvietė Pamelą Anderson padiskutuoti apie baltąsias meškas

Rusijos aplinkosaugos ministras Sergejus Donskojus ryžosi atsakyti į JAV aktorės ir modelio Pamelos Anderson laišką V.Putinui. Jame devintojo dešimtmečio sekso simbolis ragino V.Putiną Rusijos teritoriniuose vandenyse sustabdyti Islandijos laivą, gabenantį banginių mėsą.
Pamela Anderson
Pamela Anderson / „Scanpix“/mavrixphoto.com nuotr.

„Reikia pažymėti, kad pasaulinės įžymybės padeda atkreipti visuomenės dėmesį į ekologines problemas ir spartina jų sprendimo tempus“, – rašė S.Donskojus atsakyme JAV sekso dievaitei, kurį pateikė savo „Facebook“ paskyroje.

Vėliau ministras leido suprasti, kad jis nepuls diskutuoti su P.Anderson apie banginių žudynes. Jis pasiūlė pakalbėti apie vieningos Rusijos simbolį, kuris aktorės gimtinėje vis dar žudomas.

„Ekologinės problemos nesibaigia vien banginių medžiokle. Kanadoje, P.Anderson gimtinėje, iki šiol leidžiama šaudyti baltąsias meškas, nors Rusijoje ir kitose Arkties šalyse tai yra uždrausta“, – pabrėžė ministras.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Baltojo lokio jauniklis
AFP/„Scanpix“ nuotr./Baltojo lokio jauniklis

Ministras net nurodė vietą, kurioje galėtų vykti jo ir P.Anderson diskusija apie baltąsias meškas: „Rytų ekonomikos forume, kuris vyks rugsėjo mėnesį Vladivostoke, bus surengta didžiulė konferencija apie retus ir nykstančius gyvūnus. Manau, kad tokia konferencijos tema pagal savo prigimtį yra tarptautinio lygio.“

P.Anderson gimtinėje, iki šiol leidžiama šaudyti baltąsias meškas, nors Rusijoje ir kitose Arkties šalyse tai yra uždrausta

Ministras pakvietė prisijungti prie konferencijos ne tik P.Anderson, bet ir kitas žvaigždes: Leonardą Di Caprio, Harisoną Fordą, Džonį Depą.

P.Anderson neseniai pagarsėjo tuo, kad paprašė Rusijos prezidento V.Putino sustabdyti krovininį laivą „Winter Bay“, gabenantį 1700 tonų nykstančios rūšies banginių mėsos iš Islandijos.

„Tikiu, kad mes abu taip pat mylime gyvūnus ir dalinamės pagarba gamtai, tad prašau to jūsų nykstančių banginių vardu“, – laiške rašė sekso simboliu 9-ajame dešimtmetyje vadinta aktorė.

„Jūsų sprendimas gali užbaigti nelegalų nykstančios rūšies banginių žudymą“, – emocingai laišką baigė P.Anderson.

Laivas šiuo metu yra Norvegijos Tromso uoste. Anksčiau dėl tokio krovinio jam buvo uždrausta keliauti Sueco ir Panamos kanalais.

Rusijos prezidento atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas pranešė, kad Kremliuje niekas nežino apie P.Anderson laišką.

Tuo tarpu Tarptautinės banginių medžioklės komisijos Rusijos atstovas Valentinas Iljašenka tvirtina, kad laivo krovinys iš principo yra legalus. Jei Rusija jį sulaikytų, tektų mokėti už jo prastovą.

Jei Rusija laivą sulaikytų, tektų mokėti už jo prastovą.

Po kelių dienų vienas Rusijos gyvąja gamta besirūpinančios ministerijos atstovas Valerijus Fiodorovas pareiškė, kad Rusija negalėtų savavališkai užtverti šiaurinio jūros kelio iš Islandijos į Japoniją.

Jis patikslino, kad teisiškai laivas galėtų būti sulaikytas tik tuomet, jei įplauktų į vieną Rusijos uostą. Tuo pačiu valdininkas pasigyrė, jog asmeniškai pažįsta P.Anderson.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Į krantą išmestas kuprotasis banginis
AFP/„Scanpix“ nuotr./Į krantą išmestas kuprotasis banginis

Jo teigimu, aktorė padovanojo jam nuotrauką, kurioje ji gerokai apsinuoginusi. Tai buvo atsidėkojimas už tai, kad valdininkas uždraudė įvežti į šalį Grenlandijos ruonių odas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius