Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Pamplonoje per pirmąjį šių metų San Fermino festivalio bėgimą su buliais sužeisti 5 žmonės

Mažiausiai penki žmonės susižeidė, o mažiausiai vienas jų buvo subadytas per pirmąjį tradicinį bėgimą su buliais šių metų San Fermino festivalyje Ispanijos šiauriniame Pamplonos mieste, penktadienį pranešė medikai.
Bėgimas su buliais
Bėgimas su buliais / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Ispanija Bulius

Raudonojo Kryžiausia atstovas Jose Aldaba sakė, kad sužeistieji buvo išvežti į šalimais esančią ligoninę praėjus kelioms minutėms nuo bėgimo pradžios.

Dėl lietaus siauros grįstos senamiesčio gatvelės buvo dar slidesnės nei įprasta. Matėsi, kad daug kitų bėgikų parkrito ir buvo sumindžioti, stambiems galvijams bėgant iš aptvaro į Pamplonos koridos areną.

Per šeštadienio bėgimą 850 metrų ilgio trasą vingiuotomis senamiesčio gatvėmis buliai įveikė per kiek daugiau nei dvi minutes.

Paleisti bėgti buliai svėrė nuo 550 iki 630 kilogramų.

Kasmet devynias dienas vykstančią San Fermino šventę pasaulyje išgarsino Ernesto Hemingway 1926 metų romanas „Fiesta“ (The Sun Also Rises). Šis renginys pritraukia tūkstančius užsieniečių turistų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius