Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Panama Papers: Davido Camerono tėvo valdomas fondas vengė mokesčių Didžiojoje Britanijoje

Panamos dokumentai atskleidžia, kad Jungtinės Karalystės premjero Davido Camerono tėvas Ianas Cameronas samdė Bahamų gyventojus, kad šie jo naudai valdytų įmones, per kurias buvo vengiama mokėti mokesčius Didžiojoje Britanijoje, praneša theguardian.com.
Ianas Cameronas su sūnumi Davidu
Ianas Cameronas su sūnumi Davidu / „Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr.

Nutekėję Panamos teisininkų firmos „Mossack Fonseca“ dokumentai, kuriuos tarptautinėms žurnalistų pajėgoms perdavė Vokietijos leidinys „Süddeutsche Zeitung“ ir tiriamosios žurnalistikos centras „International Consortium of Investigative Journalists“ (ICIJ), rodo, kad 2010 m. mirusiam I.Cameronui priklausė Bahamose įsteigtas investicinis fondas „Blairmore Holdings Inc“.

Fondas buvo įkurtas 1980 m. ir egzistuoja iki šiol.

Per jį sukosi dešimtys milijonų svarų, kurie priklausė turtingiems ir žinomiems Jungtinės Karalystės gyventojams.

Fondas buvo įkurtas 1980 m. ir egzistuoja iki šiol. Per 30 metų „Blairmore Holdings Inc“ nesumokėjo nė vieno penso Jungtinės Karalystės iždui.

Premjeras D.Cameronas atsisakė komentuoti, ar šiame fonde iki šiol yra laikomi ir jo šeimos pinigai. „Tai privatus reikalas“, – atsakė jo atstovė.

„Blairmore Holdings Inc“ buvo ilgametis „Mossack Fonseca“ klientas. Nors jis veikė Bahamuose, bet buvo įkurtas Panamoje. Šiame fonde darbavosi daugiau nei 50 darbuotojų, kurie pasirašinėjo reikiamus popierius.

Ilgą laiką fondas naudojosi anoniminiais atsiskaitymo ir turto valdymo būdais, kurių ilgainiui daugelis šalių atsisakė. D.Camerono tėvas labai rūpinosi fondo reputacija. 2001 m. užfiksuoti jo pokalbiai su fondo vadovais, kuriuose siūloma sekti spaudą ir ieškoti joje minimo Panamos mokesčių rojaus.

Visą „The Guardian“ tyrimą rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius